Könyvajánló: Családpolitika más-más szemmel

scan 1
Olvasóink figyelmébe ajánljuk az irodánkból ingyenesen elvihető 2010-es családpolitikai könyvet, mely a "Korai intézményes gyerekgondozás indokoltsága, az eltérő szakmai perspektívák egymáshoz való viszonya" című kutatási program keretében készült.

A Családpolitika más-más szemmel - eltérő nézőpontok, megközelítések, változó gyakorlatok a hazai és nemzetközi családpolitikában kötet a Gazdasági és Szociális Tanács gondozásában jelent meg, Surányi Éva, Danis Ildikó és Herczog Mária szerkesztették.

A kötet történelmi kitekintéssel kezdődik mely a jóléti rendszereket és elképzeléseket vizsgálja a nagyvilágban, hiszen a kötet szerzői szerint a létező társadalompolitikák prioritásait egyértelműen csak ezen hagyományok tükrében érthetjük meg.  A második fejezet a családpolitikát gazdasági-társadalmi kontextusba helyezi és a női munkavállalást, a minőségi gyermekgondozást és a termékenységet vizsgálja. A szociológiai és esélyegyenlőségi fejezet pedig a családi szerepek és a családmodellek nézőpontjait tárgyalja. A fejlődés-lélektani aspektusokat, a nem szülői gondozást, a kora gyermekkori fejlődés és bölcsödei ellátást is széles körűen ismertetik a kötet negyedik fejezetében. 

Végül a fenti nézőpontok szintetizálása után az utolsó fejezet megkísérli összefoglalni a lehetséges kormányzati eszközök hatékonyságának nemzetközi és hazai tapasztalatait.

A Családpolitika más-más szemmel kötetét minden szakembernek, szociális szférában dolgozónak, tanulóknak és érdeklődőnek ajánljuk.  

Irodánkból ingyenesen elvihető példányokkal várjuk olvasóinkat!