Minden gyereknek jár az élménnyel teli nyár! - Bemutatkozik a bódvalenkei nyári tábor



Bódvalenke mélyszegénységben élő észak-borsodi falu, az itt lakó gyermekek számára a mindennapi étkezés is komoly problémákat okoz, nemhogy a nyaralás. A kétszáz fős, többségében romák által lakott település lakosságának fele még gyermek- és fiatalkorú, számukra segítség nélkül teljesen reménytelen a tartalmas nyári kikapcsolódás.


A Kultikör Közhasznú Kulturális Egyesület napközis gyermektábort szervez idén is, augusztus 1. és 10. között. Kiemelt feladatának tekinti, hogy az itt élő gyermekek is részesüljenek a mindenkinek járó nyári táborozás örömteli élményeiben. Ami már hagyomány: idén negyedik alkalommal készülnek Bódvalenkére, a gyermekek számítanak rájuk és a programjaikra.  Elsősorban művészeti programokkal igyekeznek megfogni őket, az ezzel nyújtott élményekkel segítve készségeik fejlődését és integrációjukat. A táborban résztvevő önkéntesek között pedagógusok, társadalomtudományi hallgatók, illetve a szociális szférában dolgozó szakemberek dolgoznak a különböző művészeti ágakban dolgozó és tanuló kollégák mellett.


A bódvalenkei gyermektábor állami támogatás nélküli, politikai pártoktól független, civil kezdeményezés, magánemberek adományaiból tartja fenn magát. Az Ön segítségét kérik ahhoz, hogy az itt élő gyermekek tíz napig részesülhessenek rendszeres étkezésben, tartalmas játékban és önkifejező művészeti tevékenységében!


Mindehhez a következőkre van szükségük: élelmiszer, a művészeti alkotáshoz szükséges eszközök (pl. festék, ecset, ceruza, papír), továbbá, szállítás, utazás, mindehhez adományaikat a Kultikör Közhasznú Kulturális Egyesület részére ajánlhatják fel.


Számlaszámuk:

CIB BANK 10700691-48510909-51100005 

"KÖSZÖNJÜK SZÉPEN A GYERMEKEK NEVÉBEN!" - üzenik a szervezők.


Az eddigi táborokról itt olvashat bővebben: www.bodvalenketabor.hu