Nyomtatás

Norvégminta Fesztivál - Civilek testközelben

norwegianA Norvég Civil Támogatási Alap rendezvényén, június 26-27-én a Dürlinben lehetőség nyílik személyesen is találkozni az Alap által támogatott civil szervezetekkel.

 

A fesztiválon közel nyolcvan, eltérő területen dolgozó szervezet munkáját ismerhetjük meg. A beszélgetések, gyerekprogramok, kiállítások, színházi előadások, koncertek, városi séták, vetítések és játékok között mindenki megtalálhatja, ami érdekli, függetlenül attól, hogy hány éves, honnan érkezik, és milyen nehézségek és örömök jellemzik mindennapjait.

 

A civil szervezetek és munkájuk épp olyan sokszínű, mint a társadalom, amelyben élünk. Most bárki megkérdezheti, kipróbálhatja, elkészítheti, végigjárhatja, megnézheti, eljátszhatja, megvitathatja mindazt, amire máskor nem nyílik lehetőség. A hazai civilek mellett, több, mint 10 ország képviselteti magát ezen a két napon.

 

A program helyszíne: DÜRLIN (Budapest, XIV., Ajtósi Dürer sor 19-21.)

 

Ízelítő a programok közül:

 

Június 26., péntek:

 

Nagyterem:

 

16.00-17.00 Balatonakaliból jöttünk, híres mesterségünk címere: AI.

Az Amnesty emberi jogi táborából érkező borsodi diákok előadással, kisfilmmel, diavetítéssel mutatják be munkájukat, és hogy milyennek látják ők a közös világunkat.

 

Oslo terem:

 

12.00-14.00 Tanulunk és beleszólunk!

Állampolgári tanács a közösségi tanulásért és az érdekérvényesítő képesség javításáért a Cromo Alapítvány szervezésében.

 

Reykjavík terem:

 

10.00-12.00 Játsszunk együtt a barátságos internetért!

Mit tegyünk, ha zaklatnak az interneten? Hogyan válhat a web barátságos, biztonságos találkozóhellyé? A Televele Egyesület foglalkozása felső tagozatos diákoknak.

 

Június 27., szombat:

 

Nagyterem:

 

10.00-12.00 Minek járunk iskolába? Uccu – László Flóra, Neo – Mányik Richárd, Melegség és megismerés – Kövesi Györgyi

Hogy viszonyulnak a diákok az eltérő kisebbségekhez? Az érintettekkel való találkozás, őszinte beszélgetés hogyan tudja növelni az ismereteiket és a nyitottságukat a másik felé?

 

Oslo terem:

 

12.00-14.00 Szaglássz a közpénzek után!

Az Átlátszó és az Asimov Alapítvány oknyomozó újságírási foglalkozása fiataloknak.

 

Reykjavík terem:

14.00-16.00 Kik azok a hajléktalanok?

A Menhely Alapítvány foglalkozásán érintettek és szakemberek részvételével ismerhetik meg a résztvevők a hajléktalanok élethelyzeteit, kihívásait, lehetőségeit.

 

A műhelymunkákon való részvétel regisztrációhoz kötött, melyekre előzetesen kell regisztrálni.

 

A részletes program itt található: https://norvegcivilalap.hu/fesztival