Megjelent az UNICEF Innocenti Kutatóintézet új elektronikus kiadványa

no eyes 1058786 639x424Megjelent az UNICEF Innocenti Kutatóintézet új elektronikus kiadványa, "Kamaszkor Kutatási Összefoglaló” címmel,  amely feltérképezi a serdülők jóllétét az alacsony és közepes jövedelemmel rendelkező országokban. A legújabb kutatási fejleményeket, legfrissebb információkat összefoglaló negyedéves jelentés célja a tudatosság fejlesztése és a legújabb eredmények ismertetése az UNICEF munkatársainak, jogászoknak, döntéshozóknak, illetve tudósoknak.  

 

A serdülőkor a növekedés és az érettség szempontjából egy olyan rendkívül érzékeny időszak, amelyet sok gyors változás kísér, egyelőre azonban keveset tudunk róla. "A Serdülők jóllétének szociális és strukturális meghatározói az alacsony és a közepes jövedelemmel rendelkező országokban” elnevezésű átfogó Innocenti kutatási program része a most megjelent összefoglaló, amely reményeink szerint fontos, és könnyen hozzáférhető tájékoztatást biztosít mindazoknak, akik fontosnak tartják ezt a témát.

 

Az összefoglalót az UNICEF Innocenti Kutatóintézete közösen készítette a „Social Development Direct” elnevezésű szervezettel, amely a társadalmi fejlődés gyakorlati folyamatainak támogatására és a kutatási szolgáltatásokra specializálódott. Az intézmény szerzői minden kiadásnál átnézik az előző negyedévben megjelent, a serdülők jóllétével foglakozó széleskörű szakirodalmat, és ezt a honlapon közzéteszik. Ebben szerepelnek majd nemzetközi folyóiratok, tematikus összeállítások, egyéb források, konferencián elhangzott beszámolók.

 

Ezután kiválasztják majd a leginkább hasznos és érdekes tartalmakat az előre meghatározott kritériumok alapján. Különös figyelmet fognak fordítani azokra a kutatásokra, amelyek hatékonyan tudják segíteni a serdülők eredményeinek javítását, és azokra, amelyek támogatják a gyermek- illetve  felnőttkor közötti átmenetet az alacsony és közepes jövedelemmel rendelkező országokban. A munkafolyamatban különös hangsúlyt kapnak a lehetséges eredményekről szóló tanulmányok, értékelések, az új látásmódok felismerése, és a folyamatok megértése.

 

A serdülők jóllétének vizsgálatával foglalkozó csoport kéri mindenki aktív hozzájárulását olyan  javaslatokkal, amelyek új kutatásokra, erőforrásokra, eseményekre  és konferenciákra vonatkoznak. Reméljük, hogy ez a kiadvány elősegíti az ismeretek átadását, kölcsönös cseréjét. Várjuk a visszajelzéseket az első kiadásról, amely ezen a linken keresztül érhető el angol nyelven: https://www.unicef-irc.org/publications/pdf/IAD_01_2016.pdf

 

 A Család, Gyermek, Ifjúság Egyesület örömmel veszi magyar nyelvű információk és anyagok elküldését is, és lefordítva azokat szívesen továbbítja az UNICEF Kutatóközpontba, ha ez szükséges.

 

fotó: sxc.hu