Szeretethez való jog

Rtl1A Right 2 Love nyolc, különböző európai országokban élő leszbikus, meleg, és transznemű család mindennapjait követi intim, személyes környezetükben, ahogyan családként való elismerésükért küzdenek.

A dokumentumfilm célja bemutatni az európai szivárványcsaládok által érzékelhető egyenlőtlenségeket, különösen családjuk jogi értelemben való elismerését illetően.

 

Mélyinterjúkból épül fel, amelyekben a családok otthonukban beszélnek az elszenvedett diszkriminációról, a jogi nehézségekről, valamint azokról az egyenlőtlenségekről, amiket azért élnek át, mert ott élnek, ahol.

 

Nyolc egyéni eset kerül bemutatásra Katalónia, Görögország, Hollandia, Franciaország, Spanyolország, Svájc és Olaszország területéről, amelyekben elemzésre kerül az LMBT+ jogok, és különösen a szivárványcsaládok jelenlegi helyzete. Láthatunk olyan országokat, amik az említett jogok elismerésében élenjárók, egészen olyanokig, ahol a "melegnek lenni" még mindig a "diszkriminációt szenvedni" szinonimája.

 

Eredeti cím: Right 2 Love

 

Spanyolország 2012, 60'
Felirat nyelve: magyar
Rendező: Adaia Teruel

 

A film weboldala: http://www.familieslgtb2012.org/index.php/en/component/content/article/40-portada/60-right-to-love.html

 

A film itt megtekinthető: