A kormány célja, hogy amíg csak lehet, családban maradjanak a gyerekek

children 14 1472120 639x424Együttműködésre szeretnék ösztönözni a szülőket a gyermekvédelmi törvény módosításával, amely szerint a jövőben a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjaival való együttműködés elhárítása, az attól való elzárkózás súlyos veszélyeztetésnek minősül - mondta Czibere Károly.

 

 Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a kormány gyermekvédelmi intézkedéseiről tartott háttérbeszélgetésen kiemelte, a módosítás nem lesz a családból kiemelés újabb eszköze, hiszen a kormány célja, hogy amíg csak lehet, családban maradjanak a gyerekek, és ott kapjanak meg minden szükséges segítséget.

 

A közelmúltban Recsken és Gyöngyösön történt tragédiák kivizsgálása során arra jutottak, hogy a gyermekvédelmi törvény alapvetően jó, a jogalkalmazással és az együttműködéssel vannak gondok, ezeket meg kell erősíteni - jelentette ki az államtitkár.

 

Közölte, készülőben van egy csomag a gyermekvédelmi intézményekben élő, szexuális abúzussal, visszaéléssel veszélyeztetett gyerekek érdekében, ezt még az idén benyújthatják a parlamentnek. Elmondta azt is: mivel úgy tűnik, hogy az erkölcsi bizonyítvány kevés, létrehoznának egy nyilvántartást azokról, akik elkövettek ilyen típusú bűncselekményt, hogy ők ne kerülhessenek be a szakmába.

 

Forrás: MTI; EMMI

fotó: sxc.hu