Nyomtatás

A gyermekkor vége

stolenchildhood 2 „A gyermekkornak a tanulásról, a játékról, a növekedésről, a fejlődésről kellene szólnia, és a gyermekeknek ez idő alatt biztonságban kellene érezniük magukat. Ennek ellenére minden negyedik gyermeket a világon megfosztanak a gyermekkorától, egyszerűen a származásuk vagy a lakóhelyük miatt.

Az erőszak, a fegyveres konfliktus, a kitelepítés, a gyermekmunka és a gyermekházasság, csupán néhány példa azokra a fenyegetésekre, melyek veszélyeztethetik a gyermekkort – azt az életszakaszt, melyet minden gyermeknek meg kellene tapasztalnia – és újratermelhetik a szegénységgel járó ördögi kört.”

A Save the Children (Mentsük meg a Gyermekeket) Alapítvány jelentése részletesen beszámol 8 olyan életeseményről, mely a gyermekkor végét jelzi, különös tekintettel a legveszélyeztetettebb gyermekcsoportokra – a lányokra, a menekültekre, az utcagyerekekre és a fogyatékossággal élő gyerekekre.

 

Az alapítvány honlapján elérhető egy angol nyelvű összefoglaló, valamint letölthető a teljes jelentés arab, angol, spanyol és francia nyelven.

 

stolenchildhood 1