Mediátor képzés

mediator kepzesEgyesületünk december-január hónapban ismét Mediátor/Közvetítői képzést szervez. A szakmai személyiségfejlesztő foglakozás célja, hogy a résztvevőket megismertesse a mediáció filozófiájával, eszköztárával, módszereivel és folyamatával, így a szakemberek e technika alkalmazásával az egyének és a családok konfliktusainak kezelésében is hatékony segítséget nyújthatnak. Alapvető cél a terepen aktívan működő közvetítők képzése.

 A mediáció olyan alternatív vitarendezési és konfliktuskezelési módszer, amelyben a résztvevők egy pártatlan szakember - a mediátor - segítségével jutnak el a megegyezéshez, az egyéni és kölcsönös érdekek figyelembevételével.

 

Képzésünk az előírt ismereti és készségelemek megismertetése és megtárgyalása mellett kiemelten gyakorlatorientált, nagy hangsúlyt helyez a gyakorlatszerzés különböző módozataira.

 

A képzés során megszerezhető kompetenciák:

- közvetítői tevékenységre vonatkozó jogszabályi ismeretek,

- pszichológia, tárgyalási ismeretek és készségek,

- kérdezéstechnikai ismeretek,

- tárgyalási, konfliktus kezelési és konfliktus feldolgozó módok megismerése,

- konfliktuskezelési stílus fejlesztése,

- különböző mediációs technikák megismerése,

- a terepmunka során adódó váratlan esetekre való felkészülés.

 

A következő Mediátor/Közvetítői képzésünk időpontja:

 

2017. december 6., 7., 8. (alap modul), 2018. január 10., 11., 12. (haladó modul)

 

Képzésünk a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal által minősített. Engedélyszáma: S-05-084/2016. A minősítésnek megfelelően a képzés elvégzéséről a személyes gondoskodásban dolgozók továbbképzési pontrendszerében 30 pontot igazolunk vissza.

 

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által elismert képzőintézmény vagyunk, így a haladó képzésünk elvégzése után a nálunk végzettek jogosultak felkerülni a Közvetítői névjegyzékbe (https://inyr.im.gov.hu/Kozvetitok).

 

A képzésről bővebb tájékoztatás az alábbi linken érhető el: http://www.csagyi.hu/kepzesek/mediacio-avagy-a-fajdalommentes-konfliktuskezeles

 

A képzésre jelentkezni lenti elérhetőségeinken lehetséges, telefonon és emailben.

 

Mivel a képzésre maximum 20 fő jelentkezhet, ezért várjuk mielőbbi visszajelzésüket a jelentkezéssel kapcsolatban.

 

Képzéssel kapcsolatos kérdéseire örömmel válaszolunk, hétköznapokon 9 és 16 óra között.

 

Család, Gyermek, Ifjúság Közhasznú Egyesület

1023 Budapest, Bécsi út 3-5.

Telefon: 06-1-225-3526, 06-30-459-2739

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.