Nyomtatás

Nemzetközi Gyermekbékedíj - Díjátadó Ünnepség

Childrens Peace Prize

 

 

Ma van a 2017-es Nemzetközi Gyermekbékedíj Díjátadó Ünnepsége. A díjat minden évben egy olyan gyermeknek ítélik oda, aki bátran küzd a gyermekek jogaiért és sokat tesz a veszélyeztetett helyzetben lévő gyermekekért. Az idei Díjátadó Ünnepség élőben megtekinthető online, a Kids Rights' Facebook oldalán. A közvetítésbe közép-európai idő szerint 14.00-tól kapcsolódhat be.

 

 

 

 

 

Néhány érv az élő online közvetítés mellett:

 

1. megkapó vendéglista:

 

A díjat a korábbi Gyermekbékadíjas és Nobel-békedíjas Malala Yousafzai adja át. Az esemény házigazdája Daniel Franklin, a The Economist főszerkesztője lesz, de a királyi vérvonal is képviselteti magát, Ali bin al-Hussein herceg, Jodrdánia hercege képében.

 

2. Hozzászólhatsz az ünnepséghez:

 

Egy díjátadó ünnepségen udvariatlanság beszélni, de az élő online közvetítés alatt bármikor megoszthatod a gondolataidat és reflexióidat az elhangzottak kapcsolatban a kommentek között.

 

3. Elsőként tudhatod meg, hogy ki nyeri a díjat:

 

Amennyiben élőben követi a díjátadó ünnepséget, azon emberek közé tartozhat, akik elsőkézből értesülnek arról, hogy a három jelölt - Faye, Tymon és Mohamad - közül ki veheti át a 2017-es év Gyermekbékedíját.

 

Bővebb információt olvashat a Kids Rights' Facebook oldalán.