Nyomtatás

Eurochild - Éves Összefoglaló

eurochild logoA Eurochild közleményben összegzi a 2017-es év eredményeit. A hálózat több mint 165 tagja a diverzitás, a szakértelem, és a tehetség jegyében kapcsolódik egymáshoz és osztja meg egymással – a gyakorlatokat, a megközelítésmódokat, a kihívásokat, és a sikereket. Ez egy olyan pillanata az évnek, amikor a sikerre koncentrálunk!

 

"Idén láthattuk hogyan alakult ki az első Eurochild Gyermekek Tanácsa. Az áprilisban tartott közgyűléstől, melyen a gyerekek maguk is részt vettek az új Gyermekrészvételi Stratégiák fejlesztésében, egészen az Európai Parlamentben zajló, a Gyermeki Jogok Világnapja alkalmából tartott magasrangú párbeszédig, folyamatosan komoly előrelépések születtek annak érdekében, hogy ne csak a saját munkánkba illesszük be a gyermekek részvételét, de a vezetőinkhez is közelebb hozzuk ezt a szemléletmódot.

 

Amikor egy gyermeknek támogatásra van szüksége, rá kell hangolódnunk arra, hogy a gyermek legfőbb érdekeinek megfelelően reagáljunk. Ebben az évben sikerült még mélyebbre ásnunk Európa gyermekvédelmi rendszerében. A Máltán és Romániában folytatott egy éves kutatás és tanulmányozás eredményeképp a Childonomics projekt széleskörben felkeltette a kormányok érdeklődését az iránt, hogy hogyan tudnák javítani a kiadásokat a gyermekek és családok alaposabb megvizsgálása révén. Közben a nemzeti kampány koordinátoraink továbbra is támogatják az alternatív gondozásban részt vevő gyermekek jobb jogszabályi hátterének és finanszírozási terveinek kidolgozását a "Kulcs a Jövőhöz" kampányon keresztül.

 

Eredményeink közé sorolható továbbá az is, hogy az év során minőségi gondolatokat és reakciókat váltottunk ki a jogszabályok kialakításában is. Gyermekjogi szemléletmód alkalmazását javasoltuk számos esetben, az Európai Pillérektől kezdve a Brexit tárgyalásokig. Az éves jelentésünkben – amely még 2017 vége előtt megjelenik – reményeink szerint hasznos ajánlásokkal állunk elő a következő gazdasági ciklus számára, hogy segítsünk csökkenteni a gyermekszegénységet Európa-szerte.

 

Osszuk meg a sikereket!

 

Mindenkit felkérünk, hogy ossza meg velünk a 2017-ben nemzeti vagy helyi szinten elért sikereit! Ha bármilyen esemény, kampány, jelentés, vagy akár egy találkozó hozzájárult ahhoz, hogy nagyobb felismerést vagy konkrét változást eredményezzen a gyerekjogok érvényesítésének területén, ossza meg velünk! Írjon a sikeres momentumokról maximum 300 szóban, fotóval és/vagy viedóval illusztrálva, és küldje el nekünk legkésőbb 2018 január 12-ig. A jövőév elején közzétesszük ezeket a büszke pillanatokat!

 

Köszönjük minden tagnak, gyereknek és fiatalnak, szülőnek, partnernek, együttműködőnek, és mindenkinek aki támogatott minket ebben az évben!"

 

eurochild group