Tavaszi mediátor képzés

facilitatorEgyesületünk március-április hónapban ismét Mediátor/Közvetítői képzést szervez. A szakmai személyiségfejlesztő foglakozás célja, hogy a résztvevőket megismertesse a mediáció filozófiájával, eszköztárával, módszereivel és folyamatával, így a szakemberek e technika alkalmazásával az egyének és a családok konfliktusainak kezelésében is hatékony segítséget nyújthatnak. Alapvető cél a terepen aktívan működő közvetítők képzése.

 

 

 A mediáció olyan alternatív vitarendezési és konfliktuskezelési módszer, amelyben a résztvevők egy pártatlan szakember - a mediátor - segítségével jutnak el a megegyezéshez, az egyéni és kölcsönös érdekek figyelembevételével.

 

Képzésünk az előírt ismereti és készségelemek megismertetése és megtárgyalása mellett kiemelten gyakorlatorientált, nagy hangsúlyt helyez a gyakorlatszerzés különböző módozataira.

 

A képzés során megszerezhető kompetenciák:

- közvetítői tevékenységre vonatkozó jogszabályi ismeretek,

- pszichológia, tárgyalási ismeretek és készségek,

- kérdezéstechnikai ismeretek,

- tárgyalási, konfliktus kezelési és konfliktus feldolgozó módok megismerése,

- konfliktuskezelési stílus fejlesztése,

- különböző mediációs technikák megismerése,

- a terepmunka során adódó váratlan esetekre való felkészülés.

 

A következő Mediátor/Közvetítői képzésünk időpontja:

2018. március 20., 21., 22. (alap modul), április 9., 10., 11. (haladó modul)

 

Képzésünk a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal által minősített. Engedélyszáma: S-05-084/2016. A minősítésnek megfelelően a képzés elvégzéséről a személyes gondoskodásban dolgozók továbbképzési pontrendszerében 30 pontot igazolunk vissza.

 

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által elismert képzőintézmény vagyunk, így a haladó képzésünk elvégzése után a nálunk végzettek jogosultak felkerülni a Közvetítői névjegyzékbe (https://inyr.im.gov.hu/Kozvetitok).

 

A képzésről bővebb tájékoztatás az alábbi linken érhető el: http://www.csagyi.hu/kepzesek/mediacio-avagy-a-fajdalommentes-konfliktuskezeles

 

A képzésre jelentkezni egyesületi elérhetőségeinken lehetséges, telefonon és emailben.