Nyomtatás

Családi csoport konferencia képzés májusban

family circleEgyesületünk tavasszal Családi csoport konferencia képzést szervez. A Családi csoport konferencia a resztoratív technikák egyike, s mint ilyen, a kliens és a szolgáltató kapcsolatának a hagyományostól eltérő módja, amely nem csak másfajta szemléletet, kommunikációt, de új eszközök, eljárási módok alkalmazását is igényli.

A Családi csoport konferencia a tág értelemben vett családtagok – a nagycsalád, barátok, szomszédok, stb. – találkozója, amelyet probléma esetén annak megoldására, egy terv kidolgozására hívnak össze. A különleges a Családi csoport konferenciában az a lehetőség, amely felhatalmazza a családokat ügyeik megoldására. Bár a döntések a szakemberek tanácsai mentén születnek, és szükség van az érdekelt szolgáltatók jóváhagyására, de a család és közvetlen környezete játssza a központi szerepet a problémamegoldás legjobb útjának kidolgozásában, a döntések meghozatalában, és a végrehajtás felelőssége is a családé.

 

A Családi csoport konferencia azoknak a családoknak ajánlható, akiknek sokféleképpen értelmezhető döntéseket kell hozniuk gyermekeikkel kapcsolatban, s akik a családgondozóval, szociális munkással, stb. egyetértve úgy gondolják, hogy a konferencia megrendezése hasznos lehet. A konferencia bármilyen gyermekvédelmi probléma esetén indokolt lehet.

 

Minden család egyedi, saját kultúrával, személyiségekkel, temperamentummal és önálló történettel rendelkezik, és minden családnak akadnak időről-időre problémái. A Családi csoport konferencia egy lehetőség a családok számára, hogy a saját tapasztalataikra építve, és a felajánlott segítség igénybevételével közösen próbálják meg összeállítani a gyermekeik szempontjából lehető legjobb tervet a felmerült problémák megoldására. Ez a módszer radikálisan különbözik a hagyományos döntéshozó modellektől, mert a Családi csoport konferencia döntéshozói a családtagok és nem a szakemberek.

 

A konferencia összehívását gyermek- és családvédelemmel foglalkozó szakemberek, a jelzőrendszer bármely tagja vagy a család kezdeményezheti, tehát bárki, aki úgy gondolja, hogy a találkozó hasznos lehet, és ezt megbeszéli egy szociális szakemberrel. A probléma megoldását elősegítő szervezetek képviselői a konferencia meghívottjai lesznek, hogy tájékoztassák a családot az igénybe vehető szolgáltatásokról, lehetőségekről

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legkülönfélébb családok sokféle problémáinak megoldására alkalmas ez a megközelítés. A tiszta és őszinte tájékoztatás, valamint a felelősségteljes részvétel a döntéshozatali folyamatban, gyakran reális és kreatív megoldások megtalálását eredményezi a családok részéről saját problémáik megoldására.

 

Célunk, hogy megismertessünk a résztvevőkkel egy olyan konfliktusmegoldó, döntéshozó módszert, amelynek igénybevételével a gyermek- és ifjúságvédelem területén dolgozó szakemberek a kliensek fokozottabb mértékű bevonása révén hatékonyabban tudják feladataikat ellátni.

 

Képzésünk a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által minősített (a továbbképzés engedélyszáma: S-05-022/2018). A képzés elvégzéséről a személyes gondoskodásban dolgozók továbbképzési pontrendszerében 30 pontot igazolunk vissza.

 

A képzés óraszáma (30 óra) a pedagógus továbbképzési rendszerben is elszámolható.

 

A képzés időpontja: 2019. május 13., 14., 15. (hétfő, kedd, szerda). 

 

A képzés részvételi díja: 50.000 Ft/fő

 

A képzésről bővebben itt olvashatnak: http://www.csagyi.hu/kepzesek/csaladi-csoport-konferencia

 

A képzésre jelentkezni, arról bővebb tájékoztatást kapni lenti elérhetőségeinken lehetséges, telefonon és emailben.

Család, Gyermek, Ifjúság Közhasznú Egyesület

Székhely: 1023 Budapest, Bécsi út 3-5.

Iroda, levelezési cím: 1081 Budapest, Kun utca 12.

Tel: (06-1) 225-3526, 06-30-459-2739

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.csagyi.hu

 

Szeretne többet megtudni a Családi csoport konferencia módszeréről?

Nézze meg az alábbi kisfilmeket!