Biográfiai műhelymunka felhívás

pathA Család, Gyermek, Ifjúság Közhasznú Egyesület ad otthont 2020. szeptember 11-12-én a kétnapos biográfiai-életkísérés műhelymunkának, mely a Mediátor képzés tematikájából ismert életszakaszok, életutak témáját bontja ki bővebben, így kifejezetten ajánljuk azoknak, akik korábban Mediátor képzésen vettek részt egyesületünkben. A műhelymunkát egyesületünk oktatója, Vajna Virág és Bakonyi Katalin biográfiai konzulensek tartják.

Mi a biográfia?

 

Egy olyan módszer, mely segít abban, hogy kapcsolatban tudjunk lenni önmagunkkal. Egyéni és közösségi életutakra tekint rá, de alkalmazható pl. egy projekt elemzésében is.

Alapvetéseit Rudolf Steiner antropozófiai emberképe alapján Bernard Lievegoed és kollégái dolgozták ki a 70-es években. Azóta is élő, a tapasztalati megismerésen alapuló módszertanként tartjuk számon.

Nem terápia, hiszen az életút egy folyamat, nem kell gyógyítani, élni kell, az elvégzett biográfiai munka hatása viszont lehet gyógyító.

Egyéneknek, csoportoknak, közösségeknek is van biográfiája, életútja.

 

Mit csinál a biográfiai konzulens?

 

Tudatos jelenlétével biztonságos körülményeket teremt ahhoz, hogy a kliens megismerje és megtalálja az útját, felelősségét saját élete alakításában. Készen áll rá, hogy megismerje a kliens életútját, érdeklődő figyelmét kérdései által arra használja, hogy a kliens maga találhassa meg kérdéseire válaszait. Kísér, és nem vezet. Meghallgat, és nem ítélkezik, nem ad tanácsot, hiszen mindenki saját életének a szakértője

 

Milyen esetekben fordulhatunk biográfiai konzulenshez?

 

Olyan egyéni és közösségi helyzetekben, amikor továbblépésre van szükség. Pl.: párkapcsolati nehézségek, munkahelyi problémák, szervezeti konfliktusok.

Folyamatok elindításakor vagy lezárásakor. Pl.: projekt-folyamatokban, munkahelyváltás, válás, egészségügyi, szociális krízis esetén.

Minden olyan helyzetben, amikor magunk szeretnénk megtalálni a válaszokat az élet nagy kérdéseire.

 

A műhelymunkáról:

 

Időpontja: 2020.09.11-12.

 

Helyszíne: Család, Gyermek, Ifjúság Közhasznú Egyesület (1081 Budapest, Kun utca 12.)

 

A két teljes napot felölelő műhelymunka részvételi díja bevezető áron 45.000 Ft. 

 

A részvételi díj tartalmazza:

  • részvétel mindkét napon reggel 9-től délután 17 óráig,
  • szakmai anyagok,
  • a szünetekben kávé, tea és harapnivalók.

 

A képzésre jelentkezni itt lehet: jelentkezési lap

 

Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 20.

 

Részletfizetési lehetőség van. Kérjük, a jelentkezési lapon jelezze, aki szeretne élni ezzel. 

 

A képzést a jelenleg érvényben lévő vészhelyzeti szabályozások alapján hirdetjük meg. Amennyiben a kiírt időpontig ezzel kapcsolatban olyan változások állnak elő, melyek a képzés megtartását nem teszik lehetővé, a lemondásról és a befizetett részvételi díjak visszautalásáról maradéktalanul gondoskodunk. 

 

További információ kérhető: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Bővebb információ a biográfiai konzulensekről és a biográfiáról ezen a Facebook-oldalon található.

 

Fotó: freeimages.com