Biográfiai-Életkísérés műhelymunka felhívás

pathA Család, Gyermek, Ifjúság Egyesület ad ismét otthont 2021. szeptember 30-án és október 1-én a kétnapos biográfiai-életkísérés műhelymunkának, mely a Mediátor képzés tematikájából ismert életszakaszok, életutak témáját bontja ki bővebben, így kifejezetten ajánljuk azoknak, akik korábban Mediátor képzésen vettek részt egyesületünkben. A műhelymunkát egyesületünk oktatója, Vajna Virág és Bakonyi Katalin biográfiai konzulensek tartják.

 Mi a biográfia?

 

Egy olyan módszer, mely segít abban, hogy kapcsolatban tudjunk lenni önmagunkkal. Egyéni és közösségi életutakra tekint rá, de alkalmazható pl. egy projekt elemzésében is.

 

Alapvetéseit Rudolf Steiner antropozófiai emberképe alapján Bernard Lievegoed és kollégái dolgozták ki a 70-es években. Azóta is élő, a tapasztalati megismerésen alapuló módszertanként tartjuk számon.

 

Nem terápia, hiszen az életút egy folyamat, nem kell gyógyítani, élni kell, az elvégzett biográfiai munka hatása viszont lehet gyógyító.

 

Egyéneknek, csoportoknak, közösségeknek is van biográfiája, életútja.

 

Mit csinál a biográfiai konzulens?

 

Tudatos jelenlétével biztonságos körülményeket teremt ahhoz, hogy a kliens megismerje és megtalálja az útját, felelősségét saját élete alakításában. Készen áll rá, hogy megismerje a kliens életútját, érdeklődő figyelmét kérdései által arra használja, hogy a kliens maga találhassa meg kérdéseire válaszait. Kísér és nem vezet. Meghallgat és nem ítélkezik, nem ad tanácsot, hiszen mindenki saját életének a szakértője

 

Milyen esetekben fordulhatunk biográfiai konzulenshez?

 

Olyan egyéni és közösségi helyzetekben, amikor továbblépésre van szükség. Pl.: párkapcsolati nehézségek, munkahelyi problémák, szervezeti konfliktusok.

 

Folyamatok elindításakor vagy lezárásakor. Pl.: projekt- folyamatokban, munkahelyváltás, válás, egészségügyi, szociális krízis esetén.

 

Minden olyan helyzetben, amikor magunk szeretnénk megtalálni a válaszokat az élet nagy kérdéseire.

 

A műhelymunkáról:

 

Időpontja: 2021. szeptember 30. - október 1.

 

Helyszíne: Család, Gyermek, Ifjúság Közhasznú Egyesület (1081 Budapest, Kun utca 12.)

 

A két teljes napot felölelő műhelymunka részvételi díja bevezető áron 45.000 Ft. 

 

A részvételi díj tartalmazza:

 

  • részvétel mindkét napon reggel 9-től délután 17 óráig,
  • szakmai anyagok,
  • a szünetekben kávé, tea és harapnivalók.

 

A műhelymunkára jelentkezni itt lehet: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdd1YFiiUtuYTtl15mgVemVg3MqjcI-5KM8pHs8PDbUnV8tjw/viewform?fbclid=IwAR0pGzvgAFOTxm5ttKffHhxgX_oDTbbT_fFNBd7bI-qC36cZYXg3zgW9wrA

 

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 10.

 

Részletfizetési lehetőség van. Kérjük, a jelentkezési lapon jelezze, aki szeretne élni ezzel.

 

A műhelymunka minimum 12 fő jelentkezése és a részvételi díjak átutalása esetén indul el. A résztvevők számát a képzés sajátosságainak megfelelően 20 főben maximalizáltuk. 

 

A műhelymunka megtartását vészhelyzeti szabályozások befolyásolhatják. Amennyiben a kiírt időpontig ezzel kapcsolatban olyan helyzet állna fenn, mely a képzés megtartását nem teszi lehetővé, a lemondásról és a befizetett részvételi díjak visszautalásáról maradéktalanul gondoskodunk.

 

További információ kérhető:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Bővebb információ a biográfiai konzulensekről és a biográfiáról ezen a  Facebook-oldalon található.