Mediátor/Közvetítői képzés 2023. szeptember-októberben

pexels handshakeMég lehet jelentkezni következő Mediátor/Közvetítői képzésünkre, mely 2023. szeptember 6., 7., 8. és október 9., 10., 11. napokon kerül megszervezésre. A mediáció olyan alternatív vitarendezési és konfliktuskezelési módszer, amelyben a résztvevők egy pártatlan szakember - a mediátor, közvetítő - segítségével jutnak el a megegyezéshez, az egyéni és kölcsönös érdekek figyelembevételével.

 

Továbbképzési programunk célja, hogy a résztvevőket megismertesse a klasszikus mediáció filozófiájával, eszköztárával, módszereivel és folyamatával, így a szakemberek e technika alkalmazásával az egyének és a családok konfliktusainak kezelésében is hatékony segítséget nyújthatnak.

 

Habár alapvető célunk a terepen aktívan működő közvetítők képzése, azonban a képzés nem csak abban segít, hogy a résztvevők maguk mediátorként tevékenykedhessenek a jövőben, hanem erősíti az önismeretet, kommunikációs képességeket, a saját, illetve munkahelyi konfliktusok, kritikus helyzetek megoldását is.

 

A mediátor képzéseink az elmúlt években kiemelkedő sikert értek el a segítő foglalkozású kollegák és a pedagógusok körében is. Egyrészt a jogszabályok változása alapján a közvetítésnek, megállapodásra törekvésnek, békés konfliktuskezelésnek megteremtődtek a jogi és szakmai feltételei, sőt egyre inkább elvárás, hogy minden színtéren elsősorban a konfliktusok békés rendezésére és megoldására törekedjenek a gyerekekkel, családokkal foglalkozó szakemberek.

 

Kiknek ajánljuk a képzést?

 

 A képzést bármely segítő szakterület dolgozóinak ajánljuk. Hatékony segítséget nyújthat emellett az óvodapedagógusoknaktanároknak, és az oktatási, nevelési intézményekben dolgozó valamennyi szakember, így szociális munkások, gyermekek gondozását végzők, pszichológusok, fejlesztő – és gyógypedagógusok számára is.

 

Ugyancsak hasznos lehet a képzés elvégzése gazdasági szervezetek dolgozói, HR területen dolgozók és jogi szakemberek számára is.

 

Arról, hogy miért könnyebb mediátor útján rendezni a dolgokat, és ki alkalmas mediátornak, bővebben is olvashatnak az alábbi cikkünkben:

http://www.csagyi.hu/hirek/item/1485-miert-konnyebb-mediator-utjan-rendezni-a-dolgokat-es-ki-alkalmas-mediatornak 

 

Képzésünk általános felnőttképzés, annak elvégzéséről minden résztvevő számára tanúsítványt állítunk ki. A képzés a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet által minősített szociális szakmai továbbképzés is. Engedélyszáma: S-05-016/2022. A minősítésnek megfelelően a képzés elvégzéséről a személyes gondoskodásban dolgozók továbbképzési pontrendszerében 32 pontot igazolunk vissza, melyről külön igazolást állítunk ki. A képzés óraszáma (60 óra) a pedagógus továbbképzési rendszerben is elszámolható.

 

Képzésünk az Igazságügyi Minisztérium által elismert közvetítői szakmai képzés, így elfogadják a Közvetítői névjegyzékbe kerüléshez.

 

A képzés helyszíne: 1081 Budapest, Kun utca 12.

 

A képzés részvételi díja 180.000 Ft, melyet két részletben lehet befizetni.

 

A képzésről honlapunkon további információkat olvashatnak: http://www.csagyi.hu/kepzesek/mediacio-avagy-a-fajdalommentes-konfliktuskezeles 

 

A képzésről bővebb tájékoztatást kapni, és arra jelentkezni az alábbi telefonszámon és e-mail címen lehetséges:

 

Család, Gyermek, Ifjúság Közhasznú Egyesület

1081 Budapest, Kun utca 12., 3. emelet, 27. ajtó

Telefon: 06-30-459-2739

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Fotó: Pexels