Cikkajánló - Nemzeti Hitvallást minden tízévesnek!

alg school test
Körlevélben hívta fel Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az iskolaigazgatókat, hogy csütörtökön – az aradi vértanúk emléknapján – osszák ki a 10 éves tanulóknak az alkotmány preambulumát, a 14 éveseknek a teljes szöveget. A kiadványokat az államtitkárság küldte szét az intézményekbe. - írja a hvg.hu

A Károly Róbertért életét feláldozó Dezső vitézzel, Dugovics Titusszal és Zrínyi Ilonával „vinné közel" a gyerekekhez az új alaptörvényt a kormány. Ennek érdekében ma reggel, vagyis az aradi vértanúk napján az ország összes iskolájában minden 10 és 14 éves gyereknek kiosztanak egy-egy népszerűsítő kiadványt.

 

 

„Kedves Igazgató Asszony!/Igazgató Úr! 2012. január 1-jén lép hatályba Magyarország Alaptörvénye. Az államnak kötelessége gondoskodni arról, hogy polgárai ismerjék a törvényeket, amelyek közül kitüntetett szerepe van Alaptörvényünknek. Az ismertetést a gyerekekkel kell kezdeni" – így kezdődik az a lapunk birtokába jutott államtitkári körlevél, amiben Hoffmann Rózsa az iskolaigazgatókat az elvárásokról tájékoztatja.

 

Tovább a teljes cikkre