Új újság - a hátrányos helyzetű régiókban élő tanulók olvasásra nevelésében is segít

borito
A Veréb Posta gyermekmagazin az első és második osztályos gyerekeknek szól és 2011 szeptemberétől havonta jelenik meg. „A magazinnal azt szeretnénk megmutatni, hogy lehet olyan színvonalas és tartalmas kiadványt adni a pedagógusok és kis tanulók kezébe, ami nem terheli meg nagyon a pénztárcájukat." – mondta el Varga István az Okter Nodus Kiadó Kft. vezetője.

„Fontos célunk, hogy minél több gyerek szeresse meg a magazin segítségével az olvasást. Ennek érdekében felajánlunk egy iskola egy teljes osztályának egy tanévre szóló előfizetést." A tanév minden hónapjában megjelenő laphoz négy alkalommal olvasó melléklet is csatlakozik és évente még egy plusz magazin. A negyedévente megjelenő Olvasó Veréb melléklet rövid, életkornak megfelelő mesékkel és versekkel tudatosan fejleszti a gyermekek érzelmi intelligenciáját. A Veréb Posta Plusz egy kiegészítő, foglalkoztató kiadvány. A gyerekek érdeklődésének megfelelően különböző témákat dolgoz fel úgy, hogy az a tanórán is felhasználható legyen. Mindez csak 2580 Ft-ba kerül egy tanulnak egy teljes tanévre.

 

 

A kiadványhoz kapcsolódóan egy kiegészítő, hatékonyságnövelő oktatói csomagot is kidolgoztak a tanítók számára. Emellett a Kiadó egy távoktatási formában megvalósítandó 40 órás pedagógus továbbképzési programot is akkreditáltatott, hogy így nyújtson segítséget az újság hatékony felhasználásában.

A májusi 0. számot minden iskola megkapta ingyenesen, ez alapján pozitívak a visszajelzések, a lap elnyerte az oktatók bizalmát. A Kiadó mindent megtesz azért, hogy ez így is maradjon.