Esti filmajánló

Írta:  Pákh Éva

sztalingrad
Pákh Éva ajánlja nektek ma estére: 19:30 kezdettel Sztálingrád gyermekei c. dokumentumfilmet a Viasaton, majd 23:15-től Online kamaszok c. amerikai dokumentumfilmet az M1 műsorán.

Sztálingrád gyermekei 19:30 Viasat History

A dokumentumfilm szereplői olyan emberek, akik 1942-ben 10-14 évesek voltak. A szemtanúk történetei a sztálingrádi csatáról és olyan történelmi tények, melyek eddig nem kerültek a szélesebb közönség elé - mindez pontos áttekintést ad a második világháború eme fordulópontjáról.

Online kamaszok 23:15 M1

A film azt vizsgálja, hogy milyen hatása van az internetnek a kamaszok és családjuk életére. Számos haszna mellett köztudott, mi minden veszélynek vannak kitéve a felnövő új generációk, akik mindennapjaikat lassan inkább élik a virtuális térben, mint a valóságban. Sokan olyan privát világot építenek maguknak, melynek semmi köze sincs a környezetük által ismert életükhöz: szociális kapcsolataik erősebbek az interneten keresztül, mint odahaza vagy az iskolában. Mindennek sokszor végzetes következményei vannak: zaklatások áldozatai lesznek, depressziósak, sőt, néha még önmaguk ellen is fordulnak. A dokumentumfilm arra is keresi a választ, hogy mit tehetnek a szülők, hogy megóvják gyermeküket a tragédiáktól.