Nyomtatás

Tízezer gyermek karácsonya

cipos
Gondolkozott már azon, hogy mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban? A Baptista Szeretetszolgálat ebben az évben újra meghirdeti karácsonyi akcióját, a "Tízezer gyermek karácsonyát", amely az "Operation Christmas Child" néven futó nemzetközi mozgalom ötlete alapján született.

E mozgalom alapgondolata szerint gyermekek vagy egész családok készítenek ajándékot rászoruló gyermekeknek. Az ajándékok csomagolására szolgáló, színes csomagolópapírba öltöztetett cipősdobozok ma már nem csak sok millió nehéz sorsú gyermek örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik szerte a világon. 2004-ben mintegy 6 millió csomag került szétosztásra a világ 95 országában, és ebben az évben Magyarországon is legalább 10.000 gyermek megajándékozása a cél!

Nem titkolt cél az sem, hogy a "Tízezer gyermek karácsonyá"-nak cipősdoboz ajándékai - sok kisgyermek örömén túl - a tolerancia és szeretet jelképévé váljanak Magyarországon! Kevesen tudják, hogy jónéhány évvel ezelőtt az Amerikai Egyesült Államok akkori elnöke, Bill Clinton és felesége Hillary Clinton futárral küldték el Magyarországra személyes cipősdoboz ajándékaikat! Ezzel jó és követendő példát adtak mindannyiunknak arról, hogy a szeretet pártok, nézetek és országhatárok fölött álló erő.

Gondolta volna hát, hogy egy egyszerű, hétköznapi tárgy is elég ahhoz, hogy másoknak örömet szerezzen? Keressen Ön is egy üres cipősdobozt, és töltse meg jó és hasznos dolgokkal! Bármivel, aminek gyermekként Ön is örülne. Nem az számít, mit tesz a dobozba. Hanem, hogy milyen szívvel.

Cipősdoboz? Kicsinek tűnik?

Ne foglalkozzon vele. A szeretetnek nincs mértékegysége.

Cipősdoboz program oldala