Hétvégi programajánlók

Írta:  Pákh Éva

olelj
Pákh Éva kulturális programajánlója kicsiknek és nagyoknak, hétvégére és a jövő hétre is! Játékcsere program és átölelhető hóember.

Nagy Cartoon Network Játékcsere

A Cartoon Network rendezvényének ötletadó gondolata, hogy minden gyerekszobában lapulnak megunt, de még jó állapotban lévő játékok, amelyek mások számára felbecsülhetetlen értéket képviselhetnek, esetleg tökéletes karácsonyi ajándéknak bizonyulhatnak. Továbbá azt is tudjuk, hogy a gyerekek talán mindennél jobban szeretnek csereberélni, pont mint a Gumball csodálatos világa című rajzfilm két főhőse, Gumball és Darwin.

 

 

A Nagy Cartoon Network Játékcserén bárki részt vehet, aki magával hoz két megunt, de még jó állapotban lévő játékot vagy mesekönyvet! Az egyik darab felkerül egy hatalmas játékos polcra, ahol aztán új gazdára talál, a másik pedig a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat jóvoltából olyan gyerekekhez kerül, akiknek nem jut ajándék a karácsonyfa alá.

 

A színpadon egész nap remek programok várják a családokat: adventi zenés műsor, Szabó Kitti és Barna Zsombor vidám gyermekműsora, a Mikulás bácsi bajban című mesejáték, Gumball és Darwin, a Cartoon Network sztárjai, valamint a műsorvezetők, MCDC és Jammal, a Csillag születik egykori díjazottjai. Gumball karácsonyi műhelyében pedig különleges karácsonyfadíszek, mézeskalácsok készülnek a Cartoon Network karácsonyfájára. A Nagy Cartoon Network Játékcsere-akciót több magyar közéleti személyiség, többek közt Haumann Petra színművésznő, , R. Kárpáti Péter színművész és Puskás Peti is támogatja játék-, CD-, valamint könyvfelajánlással.

 

PROGRAM:

10.00-11.00: regisztráció, játékok beadása

12.00-17.00: Nagy Cartoon Network Játékcsere

Színpadi és kézműves programok:

10.00-17.00: Gumball kézműves műhelye

11.00: Szabó Kitti és Barna Zsombor - adventi gyermekműsor

11.30: Mikulás - Cartoon Network kvíz

12.00: Mikulás bácsi bajban - interaktív színdarab

13.00: Mikulás - Cartoon Network kvíz

14.00: Adventi ének Pauer Krisztával, Rátonyi Krisztával és Czető Rolanddal

15.00: MCDC, Jammal

16.00: Cartoon Network kvíz

 

Műsorvezető: MCDC

Aréna Plaza december 18. (vasárnap) 10:00

 

Ölelj meg!


Hóemberünkkel némi melegséget és fényt szeretnénk hozni a sötét és hideg télbe - kicsik és nagyok, unokák és nagyszülők, tősgyökeres helybéliek és világjáró idegenek örömére.

Az átölelhető hóember minden nap reggel nyolc és este tíz között fogadja látogatóit a Goethe Intézet épülete előtt.

 

Minél többen ölelik át, annál nagyobb lesz a boldogsága, az épület homlokzata pedig annál fényesebben ragyog! A Kitchen Budapest és a Goethe Intézet interaktív karácsonyi installációja.

 

A Kitchen Budapest egy innovációs labor - városi térrel, mobil kommunikációval és internettel foglalkozó multifunkcionális hely, ahol fiatal kutatók teret és eszközt kapnak a szabad gondolkodásra s a kreatív csapatmunkára. A műhely alapvető célja, hogy rátapintson a társadalom, a művészet, a tudományok és az új média közötti kapcsolódási pontokra.

 

 

2011. december 12-től 2012. január 6-ig

Goethe Intézet, 1092 Budapest, Ráday u. 58., az épület előtt