Ne kapcsold ki a tévéd!

Írta:  Pákh Éva

gyulolet

Mert erre a hétre is akadnak jó filmek, a listát folyamatosan bővítjük. Pákh Éva ajánlja.

 

Csütörtökre - Szívből jövő zene - 22:50, Csütörtök (január 19.), HBO

Prudence súlyos fejlődési rendellenességgel született. Arthrogryposisban szenved, ami az ízületek deformitását jelenti. Csoda, hogy életben maradt, hiszen Zimbabwében a testi fogyatékos gyermekeket boszorkányság következményének tartják. Ezért sokszor megölik őket, hogy a család megszabaduljon az átoktól. Bár az anyja megtartotta lányát, a férje eldobta őket magától, így az anyja egyedül, vidéken nevelte fel, mígnem négy évvel később mégis sorsára hagyta. Prudence-nek gyönyörű hangja van. A fogyatékos lány a zene és szeretet erejével küzd a gyűlölet és a babonaság ellen.

 

Hétfőre - 21:30, Hétfő (január 16.), DUNA Televízió

 

Egy konfliktusokkal és feszültségekkel teli, darabokra hullott ír család története, ahol Terry, az idősebbik fiú agresszíven és erőszakosan lázad a világ és családja ellen. Legtöbb idejét barátjával tölti, miközben állandóan próbára teszi öccsét, Cole-t, akitől távol állnak az alvilági dolgok. Cole, bátyjával szemben, a baseballról álmodozik, folyamatosan gyakorol, majd új középiskolába kerülve rendszeresen edz, végül bekerül a csapatba. Az edző külön felfigyel tehetségére. Hamarosan munkát is talál egy étteremben, majd megismerkedik egy lánnyal, akivel azonban az első találkozás kissé balul sül el. A harmadik testvér, Kathleen fiatalon teherbe esik. Miután sem megértésre, sem menedékre nem talál családja körében, elhagyja a szülői házat, és munkát vállal egy ételbárban. Az apa halálos beteg, rákban szenved. Nem tud szembenézni saját életével, kudarcba fulladt házasságával és széthullott családjával. Képtelen a szeretetre. Az anya férjét hibáztatja mindenért, de végül kénytelen belátni, hogy egyetlen lánya miatta hagyta el őket.

 

A gyűlölet: CINEMAX: Csütörtök (Január 19.) 23:45

Sok ember hagyja el a szülőföldjét, és máshol kezd új életet. A legtöbb országban azonban nincs hely a számukra, gettókban élnek. Az ilyen bevándorlók lakta külvárosokban virágzik a gyűlölet. A kilátástalanság, meg nem értettség és az elszigetelődés táplálja, belopja magát minden házba, az emberek lelkébe. A tizenhat éves Abdul kórházba kerül a rendőrökkel való összecsapás következtében. A fiú haverja, Vincent találta meg azt a pisztolyt, amelyet a zavargások során az egyik rendőr elveszített. Arra az elhatározásra jut, hogyha meghal a barátja, akkor az életéért cserébe megöl egy rendőrt.

 

forrás: port.hu