Komposztálás az iskolaudvaron?!

kvalitnikompost01

 

A Humusz Szövetség Komposztáló Programot hirdet minden budapesti telephelyű közoktatási intézménynek! A projekt keretén belül, a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával 30 budapesti oktatási intézménynek (általános-, középiskola és gimnázium) 2-2 db komposztkeretet tudnak térítésmentesen biztosítani.


A támogatásnak köszönhetően az oktatási intézmények egy ingyenes képzésen is részt vehetnek, ahol a komposztálás elméleti alapjain túl a szervezők módszertani kérdésekkel is foglalkoznak, melyek a pedagógusoknak adhatnak ötleteket arra, milyen módon használhatják ki a komposztálás adta lehetőségeket tanóráikon.

 

Az iskolai kerti zöldhulladék komposztálás során a gyerekek mindennap megfigyeléseket tehetnek a komposztálással, természeti körfolyamatokkal kapcsolatban. Aktív résztvevői lehetnek a hulladékcsökkentés és újrahasznosításnak. A pedagógusok és az iskolai munkatársak segítségével a gyerekek olyan tanulási folyamatban vehetnek részt, mely segíti környezettudatos szemléletük kialakulását.

Jelentkezési határidő: 2012. február 24. (péntek)

Részletek a Humusz honlapján.