Programajánlók a hétre

Írta:  Pákh Éva

hbo

Programajánlónk a hétre: mozifilm, bábozás, télűzés és tévézés. Pákh Éva ajánlja.

 

A 3 kismalac és a farkasok

Ezt az előadást tegnap néztük meg mi is, ajánlom minden kisgyerekes szülőnek. Nem hosszú, emészthető, vidám, a gyerkőcök kényelmes puha párnákon izgulhatják végig a mesét, a műsor után pedig lehetőségük van közelebbről is megismerkedniük a bábokkal, a meseházikóval és a színészekkel.

 


Az előadás két klasszikus mese ötvözete, melyben a három kismalac közös erővel - illetve furfanggal - győzi le a pecsenyéjükre vágyó farkast. Kezdetben külön-külön építenek házat, az első kismalac nádból, melyet a gonosz farkas könnyedén elfúj. A második kismalac fával próbálkozik, ám a farkasnak ez sem akadály. A harmadik kismalac kőből épít falakat, azonban ennek se teteje, se ajtaja. Végül összefognak, és közös erővel elkészül az igazi házikó. A farkas persze nem adja fel, így is megpróbálja becserkészni a vacsorának valót. A kismalacok azonban túljárnak az eszén, és a megszégyenült leforrázott farkas elmenekül. Szégyenében bosszút forral és farkas-sereget verbuvál. A kismalacok nagy bajba kerülnek, de a történet végén ismét győz a józanész és a jó szándék.


Maskarádé

Fagyos Boldogasszony Havában, annak is 14-15-16. napján télűző farsangi játékokkal múlatjuk az időt a Bábosházban, s kiseprűzzük a tél minden ivadékát.
Komédiások várják itt a mulatni vágyó gyermeknépet ezeken a napokon, alakoskodók csapnak nagy csinnadrattát az érkező aprónépnek.
Elvárjuk a délceg huszárt a lovával, reméljük a morcos medve koma is táncra perdül, nagy tudású kecskénk is sokat tanult tavaly óta, még török honból is várunk vendégeket. De hogy ki mindenki teszi még tiszteletét a lagziban? azt megtudhatja, aki eljön.
Eme szíves invitálás mindenkit feljogosít arra, hogy jöveteli szándékát bejelentse a Vojtina figurásainál.
február 14. (kedd) 10:00- 16. (csütörtök) 14:00


Hadak útján

A Hadak útján egy Albert nevű fiú és Joey névre hallgató lovának elsöprő erejű története. Nehéz idők járnak, nemsokára kitör az I. világháború. Albert édesapja eladja Joey-t a brit lovasságnak, akik rögtön be is vetik őt a frontvonalakon túl - így megkezdődik Joey kalandos utazása, háttérben az első világháborúval. A temérdek akadály ellenére Joey mindig bátran szembenéz a veszéllyel, megérinti az embereket, és megváltoztatja mindenkinek az életét, akivel útközben találkozik. Albert azonban képtelen elfelejteni hű hátasát és egyben legjobb barátját, így hátrahagyva otthonát, a francia harcmezőket veszi célba, hogy megtalálja, és hazavigye az ő csatalovát.

Mozik


A fiúk nem sírnak

A poros kisvárosba egy elbűvölő fiatalember érkezik. Brandon Teena (Hilary Swank) igazi társasági ember. A helyi srácok hamar befogadják, a lányok bomlanak érte. Sikerének titka azonban súlyos teher. Lana (Chloë Sevigny), a helyi szépség is beleszeret, családja is örömmel fogadja be az álomfiút. Ám amikor kiderül a szörnyű igazság Brandonról, a becsapott közösség bosszút áll és kegyetlenségük nem ismer határokat.

22:25, Hétfő (február 13.), HBO


forrás: port.hu