Nyomtatás

Újszülöttet hagytak a Madarász utcai inkubátorban

 labakk

Egy egészséges fiú újszülöttet hagytak a budapesti Heim Pál Gyermekkórház Madarász Utcai Kórházának babamentő inkubátorában – közölte Harmat György, a kórház főigazgatója.

 

Szombaton este, 21 óra 15 perckor jelzett az inkubátor csengője az intenzív osztályon, riasztva az ott dolgozókat, akik ezt követően az újszülöttet az osztályra vitték.

 

 

A 4-5 napos, 3160 gramm súlyú kisfiú a Gyöngyösi Bence Iván nevet kapta. Az újszülött a hatósági intézkedések után pár napon belül megfelelő gondozási helyre kerül majd át.

 

Ez volt a harmadik alkalom, hogy a Madarász utcai kórház babamentő inkubátorában újszülöttet helyeztek el.

Forrás: MTI


Nagykanizsa - Egészséges újszülöttet helyeztek el szerda reggel a nagykanizsai kórház babamentő inkubátorában, annak működése óta először. A mindössze néhány órás kislányra 8 óra 20 perckor találtak rá. A 2900 grammos gyermeket egészséges, jó általános állapotban vették fel a újszülöttosztályra.  A gyermek kivizsgálása után az osztály dolgozóinak javaslata alapján az intézmény nevét adják a kislánynak, vagyis Kanizsai Dorottyának nevezik el.

 Forrás: MTI

 

A szerkesztő ajánlja, a hírek kapcsán:

 

 

Az Európai Unió Daphne III. Programjának keretében a Család, Gyermek, Ifjúság Egyesület európai kutatást folytatott a Nottinghami Egyetem Munka, Egészség és Szervezetek Intézetének, Prof. Kevin Browne vezetésével az újszülöttek elhagyásáról Európában.

 

A vizsgálat arra a kérdésre keresett választ, hogy a kórházi osztályokon, illetve azon kívül hány gyereket hagy el az édesanyja (családja), milyen körülmények között, hogyan szabályozzák, illetve büntetik ezt a különféle országokban, és mi lenne a legoptimálisabb megelőzési módszer.

 

A kutatás kapcsán elkészült szórólap az alábbi linken bárki számára letölthető