Programajánló - Április IV.

severn
Zöld hetek, babruhabörze, kiállítás és jótékonysági gyűjtés, mosoly és köszönés napja, valamint az elmaradhatatlan filmek. Pákh Éva e heti programajánlójában.


Zöld Hetek a Természettudományi Múzeumban

A Magyar Természettudományi Múzeumban négy ZÖLD HÉTEN várnak mindenkit izgalmas programokkal. Hétközben játékos feladatlapok és érdekes múzeumi tárgyak segítenek az eligazodásban, hétvégén pedig kézműves foglalkozás is lesz.

A programokon múzeumi belépőjeggyel vehetsz részt.

http://www.mttm.hu/

 

BabyMarkt Babaruhabörze

Fantasztikus lehetőséget kínál az idei első, tavaszi BabyMarkt Babholmibörze és Gyerek Expo, mely április 28-án szombaton kerül a Hungexpo budapesti Vásárközpont "A" csarnokában megrendezésre.

Interaktív gyerekprogramokkal várjuk a látogatókat!

Színpadi Program ízelítő:

8.50 -től 15. tavaszi BabyMarkt megnyitó
9.00 Cili Cili Muzsika - Cili Zenebölcsije
9.15 Csupics Nikolett Papírszínháza "A brémai muzsikusok"
9.50 Baba-Mama Tánc
10.00 Fit Dance Sport és Táncklub előadása
10.25 Réparetekmogyoró tavaszváró, zenés, táncos műsorra
11 óra MINTAPINTY zenekar tavaszváró koncertje
12.40 Csupics Nikolett papírszínháza "Méhkirálynő"
13.00 Kárász Eszter " DALOLKA"
Egy mesés történet elevenedik meg a dalok, a bábok, a zene, a hangszerek és persze a gyerekek segítségével. Kirándulunk a sűrű erdőben, fákká, állatokká változunk, persze mindezt dalok és a zene segítségével. Megismerkedünk hangszerekkel, ami persze bele is kerül a játszott történetbe, hangokkal megjelenítve az szereplőket, eseményeket.
14.00 A TopDance Táncklub Mini Jazz-balett csoportjának Tavaszköszöntő című előadását láthatják
Változatos gyerekzenékre vágytok? Megoldás: a Picur Rádió, az interneten elérhető gyerekrádió. Magyar és angol nyelvű zenék, mesék, dalok, mondókák kiváló minőségben.

Egész napos programok
A rendezvény teljes ideje alatt a Best Work Kft Micimackó bébiszitter szolgálat munkatársai vigyáznak a gyerekekre!
A gyerekmegőrzés és a játszóház térítésmentesen áll a látogatók rendelkezésére.
MICIMACKÓ Játszóház és Gyermek megőrző a csarnokban
Babymarkt Játszóház
A börze teljes ideje alatt üzemel a Babaetető - mikrohullámú sütővel babaétel melegítési lehetőség!
Pelenkázó, Szoptató helység

A program változtatás jogát fenntartjuk.

Szaktanács adóink a börze ideje alatt készséggel állnak a látogatók rendelkezésére, az alábbi témákban:- Gólyahír Egyesület:" Válsághelyzetben lévő anyákért és gyermekeikért"

- Madarász Kórház: dr. Szántó Imre: "Az élet védelme csecsemőkorban"
Szeretettel várjuk azokat az érdeklődő szülőket, akik a csecsemőkori hirtelen légzésleállás megelőzésének és kivédésének a módszereit kívánják megismerni.
- Heim Pál Gyermekkórház Anyatej Gyűjtő Állomása
- Erőforrás Minisztérium:

Családtámogatási rendszer kedvező változásai 2010-ben, GYES melletti munkavégzés lehetőségei, Családi adókedvezmény, lakás fenntartási és adóság kezelési szolgáltatás.

Lufihajtogatás a színpad mellett!

- Állatsimogató várja a gyerekeket! Goldenbunny törpenyúl kennel és a Little Pigs tenyészet www.littlepigs.fw.

A színpad melletti Vöröskereszt standján gyűjtjük ezúttal is adományaikat, a feleslegessé vált ruhaneműket!

A gyűjtés során a kollégák/önkéntesek az érkezéskor rögtön válogatják is a holmikat termékcsoport szerint. Az adományokat a szervezet elszállítja, felhasználása a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet Családok Átmeneti Otthonában történik, ahol átlagosan 80 gyermek él szüleikkel, köztük csecsemők és kisgyermekek.

Köszönjük, hogy adományaikkal a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet Családok Átmeneti Otthonát támogatják! Örömmel fogadunk bármilyen jó minőségű baba és gyermekholmit!

április 28. (szombat)


Helló Nyíregyháza!

A mosoly és a köszönés napját rendezik meg április 27-én Nyíregyházán, ahol az egymást üdvözlés rekordját is szeretnék felállítani.

Kovács Ferenc, a város polgármestere szerdán sajtótájékoztatón jelentette be: közösségteremtő céllal szervezik meg a Helló Nyíregyháza elnevezésű programot és szeretnék, ha úgy mint a kis falvakban, mindenki figyelne mindenkire, a településre látogatókra is. Ennek jellemző kifejezése, a barátságos mosoly, a köszönés, az előzékenység és az udvariasság lenne a főszereplő a 120 ezres nagyvárosban, és nem csak egy napon, hanem a jövőben mindig.

A mosoly és a köszönés napjának helyi szervezői elmondták: a városháza előtti Kossuth Lajos téren egész nap gyűjtik a köszönéseket és a színpadon egy számláló rögzíti, hányszor hangzik el az emberek egymás közti üdvözlése. Keresik és díjazzák a leggyorsabban, a leghangosabban, a legtöbbet és a legtöbb nyelven köszönő járókelőt. Egy napra helyi fizetőeszközként bevezetik a "köszönő- és virág tallért" is, amelyet a felnőttek virágmagvakra, a gyermekek pedig ügyességi játékok részvételére válthatnak.

A programhoz csatlakoztak a nyíregyházi autóbuszvezetők is, akik április 27-én - vállalásuk szerint - vidámabban, mosolygósabban fogadják és köszöntik majd utasaikat. A helyi autósok közül szintén sokan vállalkoztak arra, hogy kitűzik kocsijukra a "köszönő matricát" - amely a város szív alakú, a befogadást, a szeretetet szimbolizáló, tárt karú embert ábrázoló logóját örökíti meg -, és előzékenyebben, türelmesebben lesznek az utakon.

A "barátságosságot sugárzó" logó alakját a téren élőképpel formázza meg 500 helyi diák, és egy "helló Nyíregyháza" köszöntéssel 500 héliummal töltött léggömböt eresztenek a magasba - mintegy üdvözölve a nagyvilágot. Az egész napos program tíz órakor veszi kezdetét Nyíregyházán, és a legkisebbeket interaktív játszóház, a felnőtteket pedig kulturális rendezvények várják. A városháza előtti színpadon három koncertet is szerveznek, egymást követően lép fel a Melounge-The Minibar Band, a Szívtiproll együttes és a Neoton Família. A helyi művelődési központban pedig - zárásként - este a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar hangversenyére várják az érdeklődőket. A mosoly és köszönés nyíregyházi napjának programját virágvásár egészíti ki a rendezvény helyszínén.

április 27. (péntek)

 

MiniCity-A kreatív gyerekváros

Egy olyan interaktív kiállítás gyermekek számára, ahol a kicsik egy teljes mértékben az ő méreteiknek megfelelően felépített városban egy időre belebújhatnak a felnőttek bőrébe. Kipróbálhatják magukat a nagyok áhított világában, így olyan tevékenységekben is részt vehetnek, amelyektől többnyire ...

mini.city.hu

 

Mocsokváros utcáin - amerikai filmdráma

A Nick Flynn önéletrajzi ihletésű regényéből készült filmben Paul Weitz rendező ismét az őt különösen foglalkoztató apa-fiú kapcsolatot veszi górcső alá.

Vetítési időpontok

 

Magyarország 2011

Előszó a Magyarország 2011 című filmhez
Ez a film mindazon emberek összefogásából született, akik még mindig felelősséget éreznek a magyar film sorsa iránt.
A magyar filmalkotók, a magyar filmes szakemberek, és a filmezést amúgy csak kiszolgáló, normálisan érdekből működő cégek mind őszintén, lelkesedéssel vettek részt ennek megvalósításában.
Ez a film minden fajta támogatás nélkül készült és ezen embereknek arról az elkötelezettségéről szól, hogy szeretik népüket, hazájukat és tisztelik az emberi méltóságot.
Köszönet mindenkinek, aki ebben részt vett és külön köszönet mindazoknak, akik figyelmükkel kitüntetik ezt a filmet és szolidaritásukkal segítik a magyar film életben maradását.
Tarr Béla

Vetítési időpontok

 

Severn, gyermekeink hangja

Severn Suzuki az 1992-ben, Rio de Janeiróban összehívott Világcsúcson szólalt fel, mindössze 12 évesen. Saját és egésze generációjának jövőjéért könyörgött. Olyan jövőt szeretett volna, amelyben nem kell félniük levegőt venni, ahol nem kell félniük kimenni napozni, ahol nem kell félniük attól amit megesznek, egyszerűen jövőt szeretett volna kérni a gyermekeknek. Severn most várja elsőszülött gyermekét és most újra beszél, már nem a világ vezetőihez, hanem a szülőkhöz. Csak a címzettek változtak, a kérés nem - jövőt szeretne saját és minden más szülő gyermekének.

Vetítési időpontok

forrás: port.hu