Programajánló - Versenyfutás

versenyfutas 1

Együttélés, egymás elfogadása, útkeresés, versenyfutás az idővel és önmagunkkal. Történetünk olyan fiatalokról szól, akik éppen egy költözés előtt állnak. Ebben a helyzetben kiéleződnek problémáik és kapcsolataik. Ezeket a szituációkat klasszikus állatmesék újragondolásával és a bábjáték segítségével próbálják bemutatni és megoldani. Az előadás az élőszínház és a bábszínház eszközeit egyaránt használja így érdekes és humoros módon von párhuzamot a reális helyzetek és a mesék világa között. Gyerekeknek és gyereklelkű fiataloknak ajánljuk!

A bábrendező szakos növendékek vizsgarendezésük mellett azt kapták idei feladatként osztályfőnökeiktől, hogy egy bábelőadást készítsenek a bábszínművész hallgatók segítségével. A két osztály közösen készült vizsgaelőadásához azokat az ismert meséket gyűjtötték össze, amelyeknek szereplői kész bábként rendelkezésükre álltak, majd ezek alapján írta meg Szaida Khaled-Abdo a Versenyfutást. Egy közös albérletben lakó fiatalok költözködésének történetén keresztül bontakoznak ki különböző mesékben  a fiatalok problémái. A történet szereplői hasonlóan szeleburdiak, mint a nyúl, szorgosak, mint a hangya, mélák, mint a tücsök, kiszolgáltatottak, mint a kis bárány. A szerepekben Makra Viktória, Eke Angéla, Czupi Dániel, Márkus Sándor és Szolár Tibor látható.

A Bereczki Csilla, Erdeős Anna, Kovács Petra, Fige Attila és Halasi Dániel közös rendezésében készült előadás az április 25-i bemutatót követően május 15-én és 31-én tekinthető meg a Padláson.