Programajánló - Június I.

Írta:  Pákh Éva

ajanlojuni1Június első hete is bővelkedik a gyerek és felnőtt programokban. Mozi, kiállítás, alkotópályázat és koncert. Pákh Éva ajánlja.

Várandósok - Az a bizonyos kilenc hónap

Kirk Jones legújabb vígjátéka egy kacagtató és szívmelengető történet öt párról, akiknek sorsa egybefonódik, mikor kénytelenek szembenézni a terhesség kihívásaival és küzdelmeivel. A tévés fitness guru, Jules (Cameron Diaz) és a táncos show sztár, Evan (Matthew Morrison) maxigázon pörgő celebélete egy csapásra felfordul, mikor váratlanul szülői örömök elé néznek. A bébimániás író és ügyvéd, Wendy (Elizabeth Banks) kénytelen megtapasztalni saját testén azt, amiről eddig csak írt és beszélt, mikor a várandósság hormonjai kezdik egyre jobban megőrjíteni; eközben pedig Wendy férje, Gary (Ben Falcone) saját apjával kénytelen rivalizálni, aki sokkal fiatalabb feleségével, Skylerrel (Brooklyn Decker) vár ikreket. A fotográfus Holly (Jennifer Lopez) szeretné körbeutazni a világot, hogy adoptáljon egy gyermeket, ám a férje, Alex nem teljesen biztos a dolgában, így pánikhangulatát lecsillapítandó, beáll egy "fickós" segítő csoportba, melyben az újdonsült apák osztják meg egymással kételyeiket. A rivális szakácsok, Rosie (Anna Kendrick) és Marco (Chace Crawford) számukra is meglepő összemelegedése pedig váratlan következményt von maga után: mi a teendő, ha az első randiból rögtön első gyerek is lesz?

Mozik

 

A világ éjszakai arca

A 25 éves születésnapját ünneplő "Matrica" Múzeumban 2012. június 4-én 17 órakor nyílik Az éjszaka csodái - "THE WORLD AT NIGHT" - A világ éjszakai arca - című asztrotájkép-kiállítás. A világ legjobb asztrotájképeit bemutató kiállítást Ladányi Tamás asztrofotós nyitja meg. A megnyitón a témára alapuló képes-zenés bemutató teszi különlegessé az éj csodálatos világát!

A világ éjszakai arcát bemutató, "The World At Night" nevű világméretű kezdeményezés keretében érkezik Százhalombattára a világjáró asztrotájkép-kiállítás. Az UNESCO-világörökségek éjszakai arcát, valamint a magyarországi tájakat a csillagos égbolttal egyetemben a társaság magyar tagja, Ladányi Tamás jóvoltából láthatják. Számos új képpel kiegészülve tekinthető meg a kiállítás szeptember 2-ig, melyet a nagyközönség itt láthat először Százhalombattán. A legjobbnak tartott asztrotájkép-fotósokat összefogó szervezet, a TWAN jelenleg 32 tagot számlál. A kiállítás a Csillagászat Nemzetközi Éve (2009) alkalmából létrejött tárlat Párizsból indult és az óta több mint harminc országba jutott el. Az asztrotájképeket felvonultató kiállítás csillagászati és földrajzi szemléletű fotózási stílust egyesít, azaz nappalról ismerős tájakat, városokat, nevezetességeket mutat be csillagos égi háttérrel, égitestekkel együtt.

június 4. (hétfő) 17:00- szeptember 2. (vasárnap)

 

Mozdulj a jó irányba! - alkotópályázat

Rajz-, fotó és családi kreatív pályázatot hirdet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Mozdulj a jó irányba! címmel. (KultúrPont)

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Mozdulj a jó irányba! címmel rajz-, fotó és kreatív pályázatot hirdet az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap alkalmából. A következő kategóriákban lehet pályázni: rajz (óvodások és általános iskolások); fotó (felső tagozatos általános iskolások és középiskolások); valamint családi kreatív pályázat. A pályázatra olyan alkotásokat várnak, amelyek egy élhető várost mutatnak meg.

Beküldési határidő: 2012. június 29.
Bővebb információ:
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; 1440 Budapest, Pf. 1.
E: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Peter Pan Duo interaktív gyermekkoncertje

A Peter Pan Duót 1996-ban alapították, először kifejezetten gyermekműsorok előadására. Céljuk az volt, hogy két akusztikus gitár és két énekhang segítségével szórakoztassák az óvodás és kisiskolás korú gyerekeket. Az elmúlt évek során több ezer nézője volt az előadásoknak különböző iskolákban, óvodákban, táborokban, könyvtárakban, ünnepségeken, kulturális fesztiválokon és még felsorolni is nehéz, mennyi helyen találkozhatott velük a közönség. Előadásaikban helyet kapnak a népszerű, mindenki által kedvelt gyermekdalok, népdalok - alkalmat teremtve egy közös éneklésre. Weöres Sándor, Móra Ferenc, Gazdag Erzsi tollából született versek megzenésítései, de a gyermekpublikum által ismert angol nyelvű nóták is szerepelnek a repertoárban. A műsorban számos, saját szerzemény is helyet kapott. A fellépések nem előre "megszerkesztettek", mindig a közönség érdeklődési iránya mozgatja és szerkeszti a műsor menetét. A Duo célja: rádöbbenteni a gyerekeket, hogy a zene, a dal nem más, mint varázslat.

június 8. (péntek) 17:00

 

forrás: port.hu