Biztos Kezdet – és még mindig bizonytalan folytatás

biztoskezdetA 2012. július 17-i nyílt levelünkre érkezett EMMI válasz alapján bizakodtunk, hogy bár megmagyarázhatatlan késéssel, de kedvezően alakulnak az uniós forrásokból létrehozott Biztos Kezdet gyerekházak folyamatos fenntartásának lehetőségei.

A Gyerekesély Egyesületnek írt válaszlevelében Langerné Victor Katalin, Társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár – többek között – az alábbiakat írta:

 

„A kormányzati döntés előkészítése nagy körültekintést és számos egyeztetést igényelt. Ebben az esetben a szokásos, már "hagyományokkal" rendelkező jogszabályi egyeztetésnél is hosszabb idő volt szükséges a véglegesítéshez, hiszen a merőben új, igazán innovatív és hiánypótló támogatás alapjait teremtjük meg a rendelettel, ügyelve arra is, hogy a nonprofit és egyházi fenntartású Gyerekházak is igényelhessék a támogatást.”

 

Valóban rendhagyó rendeletről van szó. Egyrészt egy uniós támogatások révén létrejött szolgáltatás – a jelenleg érintett 42 gyerekház – központi költségvetési támogatásának kialakításáról, másrészt uniós finanszírozású civil vagy egyházi szolgáltatások fenntartási kötelezettségének önkormányzati átvállalásáról van szó (az érintett 42 gyerekház közül 16 esetében).

 

A körültekintő előkészítés mindenképpen üdvözlendő. A gond csupán az, hogy ebben a hosszúra nyúlt folyamatban a döntéshozók elfelejtkeztek az idő múlásáról. A rendelet, jelenlegi formájában és tavaszi megjelenés esetén, nagyrészt alkalmas lett volna az uniós pályázatok lezárását követő időszak fenntartási feltételeinek biztosítására. A késői megjelenésből adódó problémákat azonban a rendelet nem kezeli. Így az ugyancsak a minisztériumi válaszban szereplő, és valóban indokolt, a nonprofit és egyházi fenntartású szolgáltatásokra irányuló különleges figyelem sem tud érvényesülni. A megjelent rendelet több esetben ellehetetleníti az eddig nem-önkormányzati fenntartásban lévő gyerekházakra irányuló támogatási kérelem benyújtását is, illetve a szabályozás az önkormányzati intézményekhez képest hátrányos helyzetbe hozza a civil vagy egyházi fenntartókat, a késedelmes megjelenésből adódó anyagi károk elsősorban ez utóbbiakat sújtják.

 

A rendelettel kapcsolatos konkrét kifogásaink:

8. § A támogatási kérelemhez csatolni kell:

a) – feladat-ellátási szerződéssel működtetett Gyerekház esetében – a feladat-ellátási szerződés, és

b) - a támogatást igénylőnek a Gyerekház működtetésére, mint önként vállalt feladatra vonatkozó határozatának másolatát.

Ez az jelenti, hogy ahol ezek a dokumentumok nem állnak rendelkezésre (ez elsősorban a civil vagy egyházi működtetési gyerekházak esetében valószínű), ott 5 munkanap alatt kell rendkívüli önkormányzati testületi ülést összehívni és határozatot hozni. (A rendelet a 2012. augusztus 13-i Magyar Közlönyben jelent meg, a támogatási kérelem beadási határideje 2012. augusztus 22.)

4. § (1) Támogatás a 2012. január 1. és 2012. december 31. közé eső, olyan egybefüggő időszakra igényelhető, amelyre a támogatást igénylő európai uniós forrásból támogatásban nem részesül.

(2) Feladat-ellátási szerződéssel működtetett Gyerekház tekintetében a támogatás a feladat-ellátási szerződés hatálybalépésének napjától a 7. § (1) és (2) bekezdésében meghatározott határidőig igényelhető.

 

A most születő feladat-ellátási szerződések nem lehetnek visszamenőleges hatályúak, így a feladat-ellátási szerződéssel, civil vagy egyházi szervezet által működtetett gyerekházak után támogatás 2012 augusztusától lesz igényelhető. Attól függően, hogy hol mikor zárultak az európai projektek, az elmúlt 2-4 hónap működési költségei teljes mértékben a civil vagy egyházi fenntartó szervezetet terhelik. (Ez házanként és havonként 5-600 000 Ft-os kiadást jelent.)

 

Ugyancsak a késedelmes megjelenés miatt fog gondot jelenteni – az önkormányzati fenntartású és működtetésű gyerekházak esetében is – a szakmai szempontból mindenképpen helyesen nagyon szigorú, munkatársakra vonatkozó feltételrendszer.

 

„1. A fenntartó a támogatási időszak teljes időtartama alatt egy főt vezetői munkakörben és egy főt nem vezetői munkakörben foglalkoztat munkaviszony vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony keretében, akiknek a munkaideje egyenként bizonyíthatóan eléri a heti 30 órát, és

a) a vezetői munkakörben foglalkoztatott személy felsőfokú pedagógiai végzettséggel, egészségügyi végzettséggel, pszichológusi végzettséggel, szociálpedagógiai végzettséggel, a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények, valamint személyek szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 15/1998. (IV. 30.) NM rendelet 2. számú melléklet II. rész I. Alapellátások 2. Bölcsőde ellátási formánál a kisgyermeknevelő munkakörnél meghatározott képesítési előírások valamelyikével, vagy egyéb felsőfokú végzettség mellett legalább 2 éves Gyerekházi tapasztalattal… rendelkezik” (3. melléklet a 13/2012. (VIII. 13.) EMMI rendelethez, Nyilatkozat szakmai minimumok vállalásáról)

 

Az elmúlt időszak bizonytalanságai miatt több szolgáltatásból is éppen azok a képzett, erre a munkára felkészített és hosszabb (2 éves) gyerekházi tapasztalattal rendelkező munkatársak léptek ki, akikre a rendelet – ismételjük: helyesen – épít.

 

Elgondolkodtató sajátossága az öt hónapos késéssel megjelent rendeletnek, hogy miközben a finanszírozási időszak maximum 12 hónapon keresztül, de legfeljebb 2012. december 31-ig tart, és míg a pályázótól 5 munkanap alatt kér minden szükséges dokumentumot, addig a döntés szeptember 20-án, a támogatás folyósítása pedig október közepén várható. Ez azt jelenti, hogy augusztus és szeptember hónapokban még továbbra is bizonytalan jövő mellett lehet működtetni a szolgáltatásokat, vállalva az esetleges elutasítás okozta további anyagi hátrányokat.

 

És végül további kérdések, amelyek – úgy érezzük -, hogy 2012 őszéhez közeledve nagyon aktuálisak: az EMMI 2012. augusztus 15-i sajtóanyaga alapján tudható, hogy tervezi, de az nem ismert, hogyan tervezi a szaktárca a gyerekházak folyamatos működtetésének támogatását 2012. december 31-e után? Az ismerten rossz gazdasági helyzetben és átalakulóban lévő önkormányzatok mire számíthatnak? Öt hónap múlva milyen módon biztosíthatják majd a szolgáltatás fenntartását? Van elképzelés, szakpolitikai terv a jogszabályi háttér megteremtésére és ehhez kapcsolódóan, a részleges vagy teljes finanszírozás 2013-as költségvetési törvényben történő megjelenítésére? Mert ismét ott tartunk, hogy néhány hónapra talán megoldás született, de mi lesz januártól?

 

Budapest, 2012-08-16

Gyerekesély Közhasznú Egyesület