Programajánló - Szeptember I.

vidamdobozBeköszöntött az ősz, kezdődik az iskola, de továbbra is számtalan programmal lehet lekötni a gyerekek és felnőttek figyelmét. Filmek, mozi, vidám doboz napok és kiállítás. Pákh Éva ajánlja a hétre.

 

Az oltás, amely bejárta a világot

 

Egy horrorfilm sem lehetne drámaibb: egy titokzatos kór, amely lecsap a gyerekekre, minden nyáron terrorizálja őket és szüleiket is. Többé nem mennek sem uszodába, sem moziba, mert félnek a könnyen végzetessé váló betegségtől, amely gyakran rokkanttá teszi áldozatait, sokat közülük a rettegett vastüdőbe kényszerít. A közkedvelt amerikai elnök, Franklin D. Roosevelt, aki maga is szenved a betegség következményeitől, arra buzdít mindenkit, hogy küldje el tízcenteseit a kutatási alapnak - néhány talán eljut egy törekvő, 33 éves orvoshoz, aki egy alagsori laboratóriumból megváltoztatja a gyógyítás történetének menetét. Filmünk első kézből származó interjúkon keresztül, világhírű szakértők közreműködésével mondja el Dr. Jonas Edward Salk történetét, aki legyőzte a gyermekbénulást, a XX. század legrettegettebb betegségét.

VIASAT HISTORY: Kedd (Szeptember 4.) 0:00

 

 

Az olajfák alatt

 

Kokerbe, az iráni faluba, egy stáb érkezik, hogy filmet forgasson a földrengés miatt megtizedelt lakosság életéről. A rendező a helyiek közül válogatja ki a szereplőket. A férfi főszerepet a hajléktalan analfabéta, Hossein kapja, míg a nőit a művelt Tahereh. A fiú régóta szerelmes az árva lányba, de az őt nevelő nagymama, nem egyezik bele a házasságukba. Nagyobb probléma, hogy maga Tahereh is bizonytalan a kapcsolatukat illetően. Vajon van rá esély, hogy Hossein vágya teljesüljön?


A film rendezője, Abbas Kiarostami jelenleg a legismertebb iráni alkotó, a filmvilág egyik kiemelkedő egyénisége, akinek filmjei új iskolát teremtettek. Életművéért, filmjeiért számtalan díjat és kitüntetést vehetett át.

MOHA KÁVÉZÓ ÉS GALÉRIA (1117 Budapest, Bartók Béla út 11-13. )
Hétfő (Szeptember 3.) 19:00

 

 

Viszlát, első szerelem

 

A 15 éves Camille és a 19 éves Sullivan halálosan szerelmesek egymásba. De Sullivan úgy dönt, hogy az egyetem megkezdése előtt egy évre külföldre utazik, és ez elszakítja a szerelmeseket egymástól. Camille évekig nem tudja feldolgozni, hogy elhagyta a szerelme. Hét év elteltével megismerkedik egy építésszel, akivel végül összeköti az életét. Ekkor találkozik újra Sullivannel és úgy érzi újra padlóra kerül.

KERTEM (1146 Budapest, Olof Palme sétány 3 )
Hétfő (Szeptember 3.) 21:00

 

 

5. Gyerek ARC kiállítás

 

A 12. ARC plakátszemlével párhuzamosan (Ötvenhatosok tere) kerül idén megrendezésre az 5. Gyerek ARC. Míg előbbi a jelenünket summázza a felnőttek szemszögéből, a rendezvény kistestvére, a Hankook segítségével egy csodálatos utazásra invitálja a látogatókat a Millenáris Parkba. Vajon hogyan fest a város, a közlekedés, a táj a 6-14 éves gyerekek által megidézett jövőben? Az óriás molinókra nyomtatott rajzokon egy varázslatos világ tárul a látogatók elé. A kiállításon az is kiderül, hogyan látják a gyerekek nagyszüleiket, és hogy mi teszi szorossá a kapcsolatot e két generáció között. "A nagyszüleim tényleg nagyok!? témával "Az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve" programsorozathoz csatlakozik a rendezvény az EU közreműködésével.

 

 

Vaskakas Minifesztivál

 

2012. 09. 04-től 08-áig Minifesztivált rendez a Vaskakas Bábszínház. A fesztivál ideje alatt, minden nap 20 órás kezdettel különböző előadásokat tekinthetnek meg a nézők, melyek kínálatában nemcsak a Vaskakas Bábszínház produkciói szerepelnek. A fesztiválra ellátogat a Budapest Bábszínház, A hétfejű tündér produkciójukkal, a Hepp Trupp társulat, a Győrköcfesztiválon is láthatott, Bódog és Szomorilla előadásukkal. Végül, de nem utolsó sorban Pályi János, Vitéz László előadását élvezhetik a látogatók.
A vendégelőadások mellett, a Vaskakas Bábszínház produkciói közül megtekinthető lesz, a Kínában megrendezett Unima fesztiválon is előadott, Metamorfózis című előadás. Ezenkívül pedig, szintén Vaskakas produkcióként, a Repülési lecke kezdőknek című produkciót látogathatják az érdeklődők.

Győr - (2012. szeptember 4. - 2012. szeptember 8.)
Web: vaskakas.hu

 

 

Vidám Doboz Napok

 

Ismét itt a Vidám Doboz Napok! Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) idén is megrendezi nagy sikerű környezetvédelmi akcióját. A rendezvény keretében legalább 10 darab italos kartondobozért cserébe ingyenes gyermekbelépőt ad a szervezet szeptember 8 és 9-én a Fővárosi Állat- és Növénykert főbejáratánál felállított gyűjtőpontnál. A Vidám Doboznapok célja, hogy felhívja a gyerekek és rajtuk keresztül szüleik figyelmét a környezettudatos életmód és az italos kartondobozok szelektív gyűjtésének fontosságára. A szervezők minden nap reggel 9-től délután 17 óráig várják a környezetvédő gyerekeket és családjaikat.

Az ingyenjegyeket legalább 10 darab, 1 literes (5 db 2dl-es ) dobozért cserébe vehetik át a gyerekek. A gyermekjegy megváltása 2 éves kortól szükséges és 14 éves korig érvényes.

Bővebb információ a www.italoskarton.hu vagy a www.zoobudapest.com oldalon!

 

forrás: port.hu