A siker ezer arca

tedxyouthIdén a sikerre, annak számtalan aspektusára összpontosít az immár harmadik alkalommal megrendezett TEDxYouth@Budapest, ahol idén is tehetséges hazai fiatalok számolnak be élményeikről, meglátásaikról, céljaikról és tapasztalataikról.

November 17-én a Belvárosi Színházban hallhatunk többek között arról, hogy egy magyar fiatalember miként képes elfogadtatni magát Közép-Afrika zárt közösségeivel; hogy egy sikeres kommunikációs szakember hogyan jut el a lelassulást hirdető Slow Budapest mozgalom megalapításához; vagy hogy milyen kudarcok és sikerek kísérik egy ökotudatosságot hirdető lakóhajó megépítését.

 

A világszerte népszerű TED konferenciák és videók immár hosszú évek óta egyet jelentenek az újszerű, innovatív gondolkodásmóddal és meghökkentő ötletekkel. A TEDxYouth a TED-del szoros kapcsolatot ápoló, mégis különálló új platform, amely a TED szellemiségében gondolkodó és cselekvő fiatalokat mutat be. A TEDxYouth események színpadán a szó világszerte azoké a fiataloké, akikre érdemes odafigyelni, akik innovatív, friss ötleteikkel és újszerű megközelítésükkel kitűnnek kortársaik közül. Budapest 2010-ben adott először otthont az első TEDxYouth konferenciának, idén tehát immár a harmadik TEDxYouth@Budapest fórumra kerül sor.

 

Miközben a siker az élet számos területén a legfőbb mozgatórugó, ez a szó valójában rendkívül sokrétű jelentéstartalommal bír. Az általában középpontban lévő anyagi siker mellett léteznek másfajta sikerélmények is: az alázat, a befogadás és a befogadottság érzése, az önmagunkra eszmélés és egy sokkal emberibb életritmus megtalálása, vagy az eleresztés, az újra való teljes nyitottság képessége. Az idei TEDxYouth konferencián ilyen tapasztalatokról, élményekről számolnak be a fiatal előadók.

 

Bővebben