Nyári táborok a tehetségeknek

tehetseghidakAz elmúlt fél év során több mint 6300 tehetséges fiatal és 2000 pedagógus vett résztaTehetséghidak Program által támogatott különféle foglalkozásokon. A Tehetséghidak nyári táborokkal, szakkörökkel, utazási hozzájárulással, képzésekkel, eszköztámogatásokkal, szakkönyvekkel ösztönzi a fiatal felfedezetteket.

Az Új Széchenyi Terv közel két milliárd forintos keretösszegéből megvalósuló program koordináló szervezete a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ), mely az immár közel 1000 Tehetségpontot számláló hálózattal együttműködve a 2013-2014-es tanév során is folyamatosan kínál majd új lehetőségeket tehetséges fiatalok számára. 

 

A Tehetséghidak országszerte 180 helyszínen, több mint 2500 diák és diákmentor részvételével szervez szakköröket és intenzív nyári programokat. A június végén kezdődő 30 féle nyári táborban közel 1500 tehetséges gyerek és fiatal vehet részt térítésmentesen, a Határtalan lehetőség felhívás jóvoltából pedig 108 diák jut el versenyekre, mesterkurzusokra, nyelvi képzésekre 17 európai országba valamint Amerikába és Kínába.

 

A szülők, pedagógusok és tehetséges diákok közös programjain az ország 51 helyszínén 1500 tehetséges diák vett részt. Emellett a kiemelkedő tehetségek támogatására létrehozott mentorprogramban dr. Bagdy Emőke és további közismert, sikeres mentorok részvételével 160 ifjú tehetség kapott személyre szabott támogatást.

 

A tehetséggondozó szakembereknek szervezett 10-30 órás továbbképzéseket a program első fél évében 1700 pedagógus végezte el, illetve szakmai támogatásként 6600 szakkönyvhöz jutottak hozzá tehetséggondozó intézmények pedagógusai a Tehetséghidak támogatásával.

 

A Tehetségpontok munkájáról és a Tehetséghidak Programról a www.tehetseg.hu honlap és a MATEHETSZ Facebook oldala (www.facebook.com/atehetsegsokszinu) nyújt bővebb tájékoztatást.