A legszegényebb gazdag gyerekek

Írta:  Horváth Éva

rollingDukeAz Inman ikrek, Georgia és Walker Patterson hat éven belül, mire betöltik 21. életévüket, egymilliárd dollár tulajdonosai lesznek. Az édesapjuk, Walker Inman a milliárdos örökösnő, Doris Duke unokaöccse és az ikrek ma az egyedüli élő örökösei James Buchanan Duke dohány és vízerőmű mágnás vagyonának. Doris vagyona nagy részét jótékonysági alapítványokra hagyta végrendeletében.

Georgia és Patterson két drogfüggő mellett nőtt fel, akik gyakorlatilag korlátlan vagyonnal rendelkeztek. Már kisgyermekként a világot járták, a Fiji-szigeteken búvárkodtak, saját oroszlánkölykük volt és gyémántkövet vittek be az iskolába mutogatni, ahogy más gyerek a játékát. Mégis a wyoming-i hegyek közt lévő otthonukba zárva, félelemben töltötték gyermekkorukat. Apjuk közben milliókat költött kábítószerekre és egyéb élvezeti cikkekre, a gyerekek fogolyként éltek, körülöttük egymást váltották a gondozók és dadák, Georgia és Patterson pedig alultáplált, alulképzett volt és senki sem törődött velük.

 

A gyerekek részletesen leírták, hogy édesapjuk 2010-ben kábítószer túladagolás miatt bekövetkezett haláláig milyen szörnyű bánásmódban részesítette őket. A mesés gazdagság ellenére gyötrelemben és rettegésben nőttek fel.

 

Apjuk napokig a pincében tartotta őket, vagy a szobájukba zárva, amit kénytelenek voltak összepiszkítani.

 

Georgia-t és a bátyját volt, hogy forró vízbe tették, ami emlékeik szerint olyan érzés volt, mintha a bőrük leolvadt volna. Mostohaanyjuk, Daralee maradt velük legtöbbször otthon, aki már iskolába is a reggeli alkohol adagja után vitte őket, a gyerekek pedig halálfélelemben ültek reggelente az autóban. Georgia arra is emlékszik, hogy még kisgyermek korában egyszer bement apjához az irodába és fegyvert tartott a fejéhez. Nem tudja, miért nem tette meg. Azt mondja, ő sosem kérte, hogy ebbe a gazdagságba szülessen és sokszor azt kívánta, inkább meg sem született volna. Mindkét gyerek fontolgatta már az öngyilkosságot.

 

A két gyerek most pénzéhes, volt sztriptíztáncosnő anyjuk, Daisha felügyelete alatt Utah-ban lakik. Daisha jelenleg  azért harcol, hogy átvegye az ellenőrzést a gyerekek pénze felett, ezt azonban a Duke vagyont kezelő JP Morgan nem engedi. Daisha azt mondja, csak azért szeretné ezt, mert a bank azt is visszautasította, hogy annyi pénzt felhasználjanak, amennyi a gyerekek létszükségleteit fedezi. Az sajtó tudomást szerzett a történtekről, így az utóbbi hónapokban minden amerikai bulvárlap ezzel foglalkozott.

 

A bank azt állítja, hogy ha Daisha kéréseit teljesítenék, a vagyon kiapadna, mielőtt az ikrek betöltik 21. életévüket. A követelései között szerepelt 50.000 dollár karácsonyi ajándékokra és 6000 dollár Halloween partira. 

 

Források:

The Rolling Stone Magazin 

News.com

Dailymail

Forbes

The Huffington Post

 

foto: Rolling Stone magazin