21 minuti next: izgalmas konferencia az "én" szerepéről a jövőben




Az olaszországi Assisi városában a Patrizio Paoletti Alapítvány november 22-23-án idén is megrendezte izgalmas nemzetközi konferenciáját. A „21 minuti next” témája ezúttal az önismeret, éntudat és ezek jövőbeli szerepe, hasznosíthatósága volt. Az idei meghívottak között ott volt Egyesületünk elnöke, Herczog Mária is.


A „21 minuti” célja, hogy évről évre bemutasson 21 sikertörténetet a világ 21 különböző pontjáról, minden előadó 21 percet kap arra, hogy elmesélje: hogyan járul hozzá a világ megértéséhez. Filozófiája szerint a leghatékonyabb válaszok, amik igazán sikeressé tesznek valakit, különböző készségek olyan kombinációjából származnak, amik azáltal, hogy kiegészítik egymást és összefonódnak, újabb, tágabb tudást adnak. Így lesz majd aztán képes megbirkózni a folyamatosan változó világ feladataival. Az előadások négy nagy területet fednek le: filozófia, tudomány, művészet és közgazdaság; és bár saját, a tudományos területek határain átívelő történetekről van szó, mindegyikben fontos szerepet játszik a fenntarthatóság és az innováció.


Herczog Mária előadásában a gyerekek iránti közös felelősségünkről beszélt, és arról, milyen fontos lenne a sokféle hosszú távú befektetés a jövő generációiba. Ma az a társadalom egyik nagy feladata, hogy megkérdőjelezze azt a fennálló szemléletet, ami kirekeszti a gyengéket, a szegényeket, és könnyedén diszkriminál bárkit.




Forrás: youtube.com