Könyvajánló – Új módszertani kiadvány

borito runningRachel Glennerster - Kudzai Takavarasha: Running Randomized Evaluations: a practical guide

 

A társadalmi/szociális programok hatásának véletlenszerű értékeléséhez nyújt átfogó, mégis egyszerű útmutatást a nemrég megjelent könyv. A világ több tucat országából, több száz tesztből származó tapasztalat adja az alapját, gyakorlati betekintést nyújtva a technika használatának kérdéseibe, különösen az erre fordítható forrásokban szegény országokban.

 

Lépésről lépésre kapunk magyarázatot, miért, mikor és milyen helyzetekben használhatók a véletlenszerű értékelések, és hogyan kell az egyes vizsgálati lehetőségeket fontossági sorrendbe állítani. Bemutatja, hogyan kell megtervezni és elemezni a fontos kérdéseket megválaszoló kutatásokat, miközben tiszteletben tartja az értékelt programban dolgozókat és résztvevőket. Bevált tippeket ad olyan témákkal kapcsolatban, mint a vizsgálat minőségének javítása szűk anyagi korlátok között, és megmutatja, hogy egy-egy ilyen véletlenszerű hatás értékelés eredményei hogyan láthatják el információval a politikát.

 

Az önálló moduloknak hála ebben az egyedülálló útmutatóban könnyű eligazodni, számos értékes további hivatkozást és a leggyakoribb hibák listáját is tartalmazza. A könyv angol nyelvű.

 

Forrás: http://press.princeton.edu/titles/10085.html