Virtuális demonstráció az internetes zaklatás ellen


Megnyílt a regisztráció a Big March, a nagy menetelés elnevezésű virtuális tüntetésre: a szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet az internetes zaklatás veszélyeire, és a demonstráció eredményeként a résztvevőkkel közös petíciót nyújtsanak be az Európai Bizottsághoz.

A BeatBullying nevű társulás – ami európai és brit szervezeteket egyesít az iskolai és internetes zaklatás ellen – az elmúlt években is megszervezte már a tüntetést, idén azonban azt ígérik, minden korábbinál nagyobb lesz. „Komoly esélyünk van arra, hogy valós eredményeket érjünk el mind az EU tagállamok kormányainál, mind az EU-s intézményeknél: mindehhez annyit kell tennünk, hogy megmutatjuk, milyen sok európai állampolgár – fiatal és idős egyaránt – akar csatlakozni kampányunkhoz.  A feladatunk most az, hogy elérjük őket.” – áll a kampány honlapján. Várják szervezetek és egyének regisztrációját is, a virtuális demonstráció keretében 2014. június 11-étől 48 órán keresztül vonulnak majd fel avatárjaik a honlapon erre a célra létrehozott parkban és a petícióhoz csatlakozó szervezetek oldalain.

A Children of Prisoners európai civil szervezet ehhez kapcsolódó kampányvideója remekül bemutatja, hogy az egyre több eset és a gyerekek egyre nagyobb mértékű internethasználata miatt fontos felhívni a figyelmet az internetes zaklatásra, és közös megoldást találni a problémára.


 

Videó forrása: www.youtube.com

Kép forrása: bigmarch.beatbullying.org/toolkit