"Amikor ugrálok, az olyan, mintha az érzéseim az égbe emelnének. (…) mintha leráznám a kötelékeket, amelyek rögzítették a testemet. (…) a mozgástól kedvem támad madárrá változni."

LogoAz Európai Bizottság és az Európa Tanács pályázatán részt vehetnek az Európai Kulturális Egyezményt aláíró országok (köztük Magyarország) diákjai, a felső korhatár az utolsó középiskolás év.

varro
Varró Dániel versei kedvesek, játékosak és a gyerekek nyelvén szólnak a felnőttekhez. Ebben minden ismerősöm egyetért. Rajongásunkat az a fajta naiv, rácsodálkozós szemlélet ragadja meg, ami még a legkritikusabb olvasót is kíváncsivá és idővel Varró-függővé teszi. Varró Dániel legújabb Nem, nem, hanem című gyermekverses kötete a Manó Könyvek gondozásában jelent meg, Agócs Írisz illusztrációival.

ikertortenetekAngster Mária könyvében a méhen belüli ikervesztés hatásait vizsgálja a családállítás és a pszichoterápia módszerével.

northkoreaGyermekként, Észak-Koreában, Hyeonseo Lee azt gondolta, hogy az országuk a "legjobb a világon. Egészen a 90-es években bekövetkezett éhínségig nem kételkedett ebben.

1. oldal / 8