Az összefogás hatására rengeteg gyerek élete válhatna könnyebbé Európában: ami nekünk egy nap, az számukra az év többi napját is meghatározza majd.Több kutatás is rámutatott már, hogy a szegénység befolyásolja a gyerekek agyi tevékenységét, emiatt nehezebben boldogulnak az iskolában. Az eredmények alapján azonban az is kiderül, hogy a megfelelő beavatkozással és fejlesztéssel komoly eredmények érhetők el. A MacArthur Park-i iskola tanárai azért küzdenek, hogy a gyerekek ne csak az iskolában, hanem későbbi életükben is sikeresek lehessenek.


Életbe lépett az a nemzetközi szerződés, aminek értelmében az emberi jogaikban sértett gyerekek az ENSZ-hez fordulhatnak.Egyre több okostelefonra, tabletre írt alkalmazást használhatnak a gyerekek, amik amellett, hogy szórakoztatóak, fejlesztő funkciót is ellátnak; a XXI. században a „játszva tanulás” új értelmet és formát nyer.


Megnyílt a regisztráció a Big March, a nagy menetelés elnevezésű virtuális tüntetésre: a szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet az internetes zaklatás veszélyeire, és a demonstráció eredményeként a résztvevőkkel közös petíciót nyújtsanak be az Európai Bizottsághoz.

1. oldal / 10