Egyre több okostelefonra, tabletre írt alkalmazást használhatnak a gyerekek, amik amellett, hogy szórakoztatóak, fejlesztő funkciót is ellátnak; a XXI. században a „játszva tanulás” új értelmet és formát nyer.


Megnyílt a regisztráció a Big March, a nagy menetelés elnevezésű virtuális tüntetésre: a szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet az internetes zaklatás veszélyeire, és a demonstráció eredményeként a résztvevőkkel közös petíciót nyújtsanak be az Európai Bizottsághoz.Az Eurochild és az UNICEF közösen publikált kiadványa bemutatja az Európai Unió eddig elért eredményeit és jövőbeli kihívásait a gyerekjogok területén úgy, hogy nemzetközileg elismert szakértők osztják meg álláspontjukat napjaink legégetőbb kérdéseiről.Az Eurochild most publikált szakmai anyaga útmutatást nyújt a gyerekjogok hatékony érvényesítéséhez az EU belpolitikájában, költségvetésében és törvényhozásában. Az Európai Bizottság és az Európai Tanács tagjaival, civil szervezetekkel és kutatókkal készült interjúkból kiindulva hét lépést ajánl mindehhez.

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) 2013. decemberben publikálta jelentését, ami az Európa-szerte növekvő rasszizmust és diszkriminációt vizsgálta két ország – Görögország és Magyarország – példáján keresztül

1. oldal / 10