civil2011A Gyerekesély Egyesület fő célja "a gyerekek életesélyeinek javítása, a gyerekszegénység újratermelődésének megakadályozása"kutatásokkal, a nyilvánosság tájékoztatásával, szolgáltatásokkal. Ebbe a feladatkörbe tartozik, hogy az Egyesület időközönként megjelentessen egy civil jelentést a gyermekek helyzetének, esélyeinek alakulásáról. A „Civil jelentés a gyerekesélyekről, 2011” az Egyesület első jelentése.

 

hbsc2
Megjelent az Iskoláskorú gyermekek egészségmagatartása című, az Egészségügyi Világszervezettel együttműködésben zajló nemzetközi kutatás 2010. évi felméréséről készült nemzeti jelentés. A kötetet Németh Ágnes és Költő András szerkesztette, hazánkban a programot jelenleg az Országos Gyermekegészségügyi Intézet vezeti és szervezi.

EU logoMultidimenzionális helyreállító igazságszolgáltatás mindenkinek
EU AGIS program 2006-2008

Partnerek: Strichting Eigen Kracht Centrale, Hollandia; Institute for the Sociology of Law and Criminology, Románia; University of Public Administration, Brema; Magyar- Német Alapítvány

A projekt célja a mediáció sikeres adaptációjának segítése, és az európai jó gyakorlatok megismertetése, terjesztése.

 

A program keretében megvalósuló kérdőíves felvétel eredménye:


  • Kérdőíves adatfelvétel a jogalkalmazók és laikusok helyreállító igazságszolgáltatással kapcsolatos attitűdje, a resztoratív szemlélet támogatása/elutasítása mögött álló okok vizsgálata különös tekintettel a gyermekkorú elkövetőkre, a családon belüli erőszak esetekre, és az iskolai erőszakra.

pdfKonfliktuskezelés – a helyreállító igazságszolgáltatással kapcsolatos attitűdök125.51 KB

 

Az általunk megvalósított program további részeit a következő oldalon találja meg: Multidimenzionális helyreállító igazságszolgáltatás mindenkinek

A "Vélemények a szociális és gyermekvédelmi munka körülményeiről a Közép-Dunántúli régióban" című, TÁMOP 5.4.4/B Kulcs projekt kutatási eredménye letölthető innen:

pdfVélemények a szociális és gyermekvédelmi munka körülményeiről a Közép-Dunántúli régióban1.17 MB