IMG 04682014. december 9-én került sor az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Korczak-termében az EU Daphne JUST/2011-2012/DAP/AG/3054 számú program - Alternatives to custody for young offenders – Developing intensive and remand fostering programme - hazai lezárására.

civilek a gyermekekért logoA program a Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásával valósul meg Budapesten és több vidéki városban, az ottani civil szervezetek és a velük kapcsolatban álló oktatási intézmények pedagógusai, valamint a szülői közösség bevonásával.

child
Az Európai Bizottság Daphne JUST/2011-2012/DAP/AG/3054 programja keretében 4 ország együttműködésében (Bulgária, Egyesület Királyság, Magyarország, Olaszország) olyan szakmai program kidolgozását tűztük ki célul, amely a bűncselekményt elkövetett gyermek- illetve fiatalkorúak számára speciálisan képzett nevelőszülői elhelyezést biztosíthatna.

Hallgassák meg Delia Pop, a Hope and Homes munkatársának rövid, de átfogó összefoglalóját a különböző gyermekintézményekben történő felnövekedés hosszútávú káros hatásairól az ott gondozott gyermekekre. Ezek a káros hatások megfigyelhetőek mind az agyi, mind a szociális fejlődésben, mind az önálló életvezetéshez szükséges készségek kialakulásában.

The effects of institutions on children
"Ahogy a gyerekek is kíváncsiak arra, minek alapján választották a nevüket, és felnőve mi is kutatjuk családunk történetét, most bemutatjuk, hogyan alakult ki  a „rokoni ellátás”, „családba fogadás” elnevezés."

1. oldal / 2