egy gyereket sem hagyunk hatraAz alábbiakban ajánljuk az Egy gyereket sem hagyunk hátra? - Tanulmány a koragyerekkori képességgondozásról, képességfejlesztésről (ECD) és a koragyerekkori oktatásról-nevelésről és gondozásról (ECEC) (a magyar-szlovák határvidékre fókuszálva) című tanulmánykötetet.

logoAz élet első hónapjai, évei megalapozzák a gyerekek fizikai, szociális és érzelmi fejlődését. A Eurochild, a Nemzetközi Lépésről Lépésre Egyesület (International Step by Step Association), az Európai Közegészségügyi Szövetséggel (European Public Health Alliance) és a Roma Oktatási Alappal (Roma Education Fund) bemutatják a First Years First Priority (Adjunk elsőbbséget az első éveknek!) kampányt , melynek célja, hogy a kora gyermekkori fejlődés (ECD) legyen prioritás a közpolitikákban. Biztosítsák e közpolitikák és a végrehajtásuk, hogy minden 0-6 éves gyerek tisztességes esélyt kapjon az optimális fejlődésre az életének ebben a korai időszakában, megalapozandó a későbbieket.

kora gyermekkori lelki egeszseg konyvAz “Adjunk elsőbbséget az első éveknek!” (First Years First Priority) kora gyermekkori fejlődést támogató kampányhoz kapcsolódva az alábbiakban ajánljuk a Danis Ildikó, Németh Tünde, Prónay Beáta, Góczán-Szabó Ildikó és Hédervári-Heller Éva által szerkesztett A kora gyermekkori lelki egészség támogatásának elmélete és gyakorlata I. és II. köteteket, melyek ide kattintva letölthetőek:

firstyearsfirstAz “Adjunk elsőbbséget az első éveknek!” (First Years First Priority) elnevezésű, egész Európára kiterjedő kora gyermekkori fejlődést támogató kampány 2020. december 15-én, kedden, 13:30 - 14:30 között online formában tartja meg kampányindító programját.

ecd campaignA Eurochild és a Lépésről Lépésre Egyesület (Step by Step Association, ISSA) közös vezetésével, a Roma Oktatási Alap (Roma Education Fund) és az Európai Közegészségügyi Szövetség (EPHA) közreműködésével.