Megjelent az Eurochild idei jelentése

eurochildMegjelent a Eurochild 2016-os jelentése a gyerekjogokról. Az európai gyermekjogi szervezet 20 országban értékelte a helyzetet, és javaslatot tett a 2017-es Európai Szemeszter számára, amely az EU makrogazdasági politikáját vizsgálja félévenként. A gyermekközpontú politika rendkívül fontos mind a társadalmi befogadás mind pedig a hosszútávon fenntartható gazdasági növekedés szempontjából.

 

A gyermekszegénység továbbra is csökkenti a társadalom es a gyerekek lehetőségeit az Európai Unióban. Négyből több mint egy gyereket fenyeget a szegénység kockázata az Unióban.

 

A jelentés értékeli a 2016-os szemeszter folyamatait, és ajánlásokat fogalmaz meg arra vonatkozóan, hogy az EU makrogazdasági irányítási csatornáin keresztül hogyan támogathatja a gyermekszegénység felszámolását és segítheti a gyermekek jogainak érvényesülését.

 

A jelentés az alábbi linken olvasható: http://www.eurochild.org/fileadmin/public/05_Library/Thematic_priorities/02_Child_Poverty/Eurochild/FINAL_Eurochild_Semester2016_web.pdf