IMG 04682014. december 9-én került sor az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Korczak-termében az EU Daphne JUST/2011-2012/DAP/AG/3054 számú program - Alternatives to custody for young offenders – Developing intensive and remand fostering programme - hazai lezárására.

child
Az Európai Bizottság Daphne JUST/2011-2012/DAP/AG/3054 programja keretében 4 ország együttműködésében (Bulgária, Egyesület Királyság, Magyarország, Olaszország) olyan szakmai program kidolgozását tűztük ki célul, amely a bűncselekményt elkövetett gyermek- illetve fiatalkorúak számára speciálisan képzett nevelőszülői elhelyezést biztosíthatna.

Az Európai Bizottság Daphne III. programja keretében Egyesületünk négy másik országgal együttműködve szeretné kidolgozni a terápiás nevelőszülőség Európa-szerte használható modelljét, mint elterelő szolgáltatást a gyermekkorú bűnelkövetők számára a Gyermekjogi ENSZ Egyezmény 40. cikkével összhangban. A partnerek tavasszal Budapesten, Egyesületünk szervezésében találkoztak, hogy egyeztessenek a projekt eddigi eredményeiről és a további feladatokról.

Az Európai Bizottság Daphne III. programja keretében Egyesületünk négy másik országgal együttműködve szeretné kidolgozni a terápiás nevelőszülőség Európa-szerte használható modelljét, mint elterelő szolgáltatást a gyermekkorú bűnelkövetők számára a Gyermekjogi ENSZ Egyezmény 40. cikkével összhangban. A londoni tanulmányút célja a bűnelkövető fiatalokkal foglalkozó angol ellátórendszer, ill. az ott alkalmazott és bevált jó gyakorlatok megismerése volt. Két nap alatt számos szakember és szervezet bemutatkozását, beszámolóját hallgattuk meg, ezeket szakmai kérdések, viták követték. A partnerországok delegáltjai a szakterületen aktív jogászok, gyermekvédelmi szakemberek és kutatók voltak.Az Európai Bizottság Daphne III. programja keretében a Család, Gyermek, Ifjúság Egyesület négy másik országból 6 szervezettel együttműködve dolgozza ki az intenzív terápiás nevelőszülőség Európa-szerte használható modelljét, mint egy lehetséges elterelő szolgáltatást a gyermekkorú bűnelkövetők számára a Gyermekjogi ENSZ Egyezmény 40. cikkével összhangban.