Családi csoport konferencia szervezése

Minden család más, és időről időre minden családnak vannak problémái. Néhány helyzet könnyedén megoldható, másokhoz segítségre van szükség a barátoktól, rokonoktól vagy szakemberektől. A Családi Csoport Konferencia egy döntéshozó modell, olyan módja a családi együttlétnek, amikor a család tagjai és a bizalmi körükbe tartozó emberek közösen készítenek tervet annak érdekében, hogy a család normális működése helyre álljon.

 

Ha Ön és a családgondozó vagy bármely más intézmény, szervezet képviselője egyetértenek abban, hogy a Családi Csoport Konferencia (CSCSK) támogathatja problémái sikeres megoldását, kérjük, vegye fel a kapcsolatot programvezetőnkkel.

A CSCSK megvalósításáért egy intézményektől független koordinátor felel. Feladata, hogy megszervezze a konferenciát, és biztosítsa, hogy minden és mindenki, amire/akire szükség van, ott legyen, hogy segítségükkel, a következő lépéseken keresztül, sikeres legyen a konferencia.

 

A Családi Csoport Konferencia szakaszai:

1. A találkozó előkészítése

A koordinátor felkeresi Önt és családját, hogy megbeszéljék, milyen döntésre van szükség a probléma megoldásához. Együtt gondolják végig, de Ön határoz arról, hogy kiknek a részvétele fontos a CsCSK-án. A „család" a rokonokon túl mindazokat jelenti – szomszéd, barát, munkatárs, stb. -, akikben megbízik, akiknek a véleménye fontos az ön számára. Önnek kell eldöntenie azt is, hogy hol legyen a konferencia. A koordinátor kapcsolatba lép mindenkivel, és megállapodik a résztvevőkkel.

 

2. A konferencia

a.) Tájékoztatás

A szolgáltatók képviselői elmondják, amit a család problémájáról tudnak, ismertetik az általuk nyújtott szolgáltatásokat és azokat a lehetőségeket, amelyeket segítségként fel tudnak ajánlani.

b.) A család saját ideje

Ebben a részben a családtagok egymás közt beszélik meg a problémákat, meghozzák a saját döntéseiket, és elkészítik a tervet, amelyért a család közösen vállal felelősséget.

c.) A terv jóváhagyása

A koordinátor és a többi szakember csatlakoznak a családhoz a tervvéglegesítése, elfogadása érdekében. Mindenkinek biztosnak kell lennie abban, hogy a terv valamennyi fontos problémára megoldást jelent, és a gyermekek/fiatalok szempontjából nem kockázatos. Közösen döntenek arról, hogyan ellenőrzik a terv végrehajtását, és mit tesznek akkor, ha a terv nem működik.

3. A terv felülvizsgálata

A három havonkénti felülvizsgálat célja, hogy a Családi Csoport Konferencián résztvevők áttekintsék, hogy a terv működik-e, és ha szükséges, korrigálják azt, vagy új tervet készítsenek.

 

Kapcsolatfelvétel:

Telefon: 06/1-225-3526
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.