Mediáció

A mediáció a vitás kérdések rendezésének olyan módja, ahol a konfliktusban álló felek egy semleges harmadik fél (mediátor/közvetítő) segítségével - mindkét fél közös beleegyezésével – tisztázzák érdekeiket, szükségleteiket, ezek figyelembevételével jutnak megállapodásra. A mediátor a folyamat során segít olyan megoldást találni, mely mindkét fél számára kielégítő és elfogadható.

 

A mediáció alkalmazása megelőzi, illetve sikeressége esetén feleslegessé teszi a konfliktusok – pl. családi krízis, válás, gyermekelhelyezés, gyerekjogi, munkaügyi vita, stb. – peres úton, bíróság előtt történő, korlátozottan eredményes rendezését. A mediációk több mint 80% sikeres és a konfliktusban állók megállapodásával zárul.

Az Esélyegyenlőségi törvény lehetőséget teremt 2004-től kezdődően olyan esetek képviseletére is, amelyben a sértett – elsősorban a gyerek – nem tud, nem mer eljárást kezdeményezni.

Képzett és gyakorlott mediátoraink közvetítői szerepet vállalva segítik a hozzánk fordulók problémás ügyeinek megoldását.

 

Kapcsolatfelvétel:

Telefon: 06/1-225-3526
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.