Nyomtatás

Online Mediátor képzés 2021. április-májusban

work laptop coffeeEgyesületünk tavasszal online formában megvalósuló Mediátor/Közvetítői képzést szervez. A mediáció olyan alternatív vitarendezési és konfliktuskezelési módszer, amelyben a résztvevők egy pártatlan szakember - a mediátor, közvetítő - segítségével jutnak el a megegyezéshez, az egyéni és kölcsönös érdekek figyelembevételével.

Továbbképzési programunk célja, hogy a résztvevőket megismertesse a klasszikus mediáció filozófiájával, eszköztárával, módszereivel és folyamatával, így a szakemberek e technika alkalmazásával az egyének és a családok konfliktusainak kezelésében is hatékony segítséget nyújthatnak.

 

Alapvető cél a terepen aktívan működő közvetítők képzése, azonban a képzés nem csak abban segít, hogy a résztvevők maguk mediátorként is tevékenykedhessenek a jövőben, hanem erősíti az önismeretet, kommunikációs képességeket, a saját, illetve munkahelyi konfliktusok, kritikus helyzetek megoldását is.

 

A mediációs képzések az elmúlt években kiemelkedő sikert értek el a segítő foglalkozású kollegák és a pedagógusok körében is. Egyrészt a jogszabályok változása alapján a közvetítésnek, megállapodásra törekvésnek, békés konfliktuskezelésnek megteremtődtek a jogi és szakmai feltételei, sőt egyre inkább elvárás, hogy minden színtéren elsősorban a konfliktusok békés rendezésére és megoldására törekedjenek a gyerekekkel, családokkal foglalkozó szakemberek.

 

Az online képzés időpontja: 2021. április 12., 13. 14, és 2021. május 3., 4. 5.

 

Oktatóinknak nagy tapasztalata abban, hogyan lehet a képzés online formában ugyanolyan élvezetes, mint egy fizikai jelenléttel megvalósított képzés, és hogyan lehet a digitális platformon is maximálisan átadni a gyakorlati és elméleti tudást.

 

Néhány résztvevői vélemény korábbi online képzéseinkről:

 

„Ilyen jó képzésben még nem volt részem, a megszerzett ismereteket teljeskörűen tudom alkalmazni!”

 

„Rengeteg valódi tudást ad, nem csak elméleti, hanem gyakorlati ismereteket.”

 

„Ami a leginkább tetszett a képzésből: az oktatók magas színvonalú, gyakorlati alapú oktatási módszere, amivel hihetetlen mennyiségű hasznos tudást tudtak átadni.”

 

„Nagyon elégedett voltam a képzés légkörével, szakmaiságával, a tapasztalt oktatókkal, a jó helyzetgyakorlatokkal, a rendelkezésemre bocsátott segédanyagokkal.”

 

„A munkám során és a magánéletben is nagy segítséget jelentenek majd a képzés során tanultak.”

 

„Örültem, hogy a képzés kiragadott az izolált hétköznapokból, és új ismertségeket köthettem hasonló érdeklődésű emberekkel. Az, hogy lehetőségem volt otthonról részt venni, jelen helyzetben hatalmas könnyebbséget jelentett számomra!”

 

Képzésünk a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által minősített. Engedélyszáma: S-05-056/2019. A minősítésnek megfelelően a képzés elvégzéséről a személyes gondoskodásban dolgozók továbbképzési pontrendszerében 32 pontot igazolunk vissza.

 

A képzés óraszáma (60 óra) a pedagógus továbbképzési rendszerben is elszámolható.

 

Képzésünk az Igazságügyi Minisztérium által elismert közvetítői szakmai képzés, így elfogadják a Közvetítői névjegyzékbe kerüléshez.

 

A Mediátor képzés részvételi díja 120.000 Ft. A díjat két részletben lehet befizetni.

 

A képzésről honlapunkon még részletesebb információkat is találhatnak: http://www.csagyi.hu/kepzesek/mediacio-avagy-a-fajdalommentes-konfliktuskezeles

 

A képzésről bővebb tájékoztatást kapni, és arra jelentkezni az alábbi telefonszámokon és e-mail címen lehetséges:

 

Család, Gyermek, Ifjúság Közhasznú Egyesület

1081 Budapest, Kun utca 12., 3. emelet, 27. ajtó

Tel.: (+36-1) 225-3526

Mobil: 06-30-459-2739

 Web: www.csagyi.hu

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Fotó:freeimages.com