2015. augusztus 17., hétfő 15:03

Eltűnt gyermekek felkutatása Európában

Írta:

missingchildAugusztus 30-a az Eltűntek Világnapja. 2004 óta a kiskorúak eltűnéséről külön napon is megemlékezünk: május 25-e az Eltűnt Gyerekek Világnapja. Ezek a dátumok többek között azért kerültek kijelölésre, hogy felhívják a figyelmet a megelőzés fontosságára és nagyobb óvatosságra, odafigyelésre intsék a családokat és a társadalom többi tagját is.

menekültek világnapjaJúlius 28-án, kedden, 19.00 és 20.00 óra között Szabó András a Civil Rádió Kapocs című ifjúságsegítő műsorában dr. Herczog Máriával beszélgetett a bevándorlás kapcsán kialakult társadalmi feszültségekről.

bekoszonto csagyilogoTájékoztatjuk Önöket, hogy a Család, Gyermek, Ifjúság Egyesület irodája 2015 júliusától az alábbi címen található: 1023 Budapest, Bécsi út 3-5., 3. emelet, 31. ajtó.

add friendsA Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat - a magyarországi Safer Internet Program (SIP) konzorciumának vezetője - és a Disney Csatorna országos programjának célja, hogy felhívja a gyerekek és a fiatalok figyelmét az online zaklatás (cyberbullying) következményeire és bátorítsa őket, hogy lépjenek fel a káros online viselkedésformák ellen.

prisonAz Alapvető Jogok Biztosának Hivatala weboldalán elérhetővé vált az ombudsman jelentése a Debreceni Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban tett látogatásáról, amelyből siralmas képet kaphatunk a táborban uralkodó állapotokról.

1. oldal / 60