eu kerdoiv png 1536x1024Milyen döntésekben szeretnél részt venni? Van-e elég beleszólásod a téged érintő döntésekbe? És mi lenne a legjobb módja ennek? Személyes beszélgetések vagy inkább online felmérések? Sok más mellett ilyen kérdésekre keresi a választ az Európai Unió, amelyhez a csatlakozásunk huszadik évfordulóját éppen a napokban ünnepeltük. 

atvstartAz ATV Start vendége volt április 25-én dr. Herczog Mária szociológus, gyermekvédelmi szakember, egyesületünk elnöke, akit a Kocsis Máté által a parlament elé terjesztett újabb gyermekvédelmi törvénycsomagról kérdeztek.

child bicycleA HírKlikk interjút készített dr. Herczog Máriával annak kapcsán, hogy egy napon került nyilvánosságra az Európai Bizottságnak az integrált gyermekvédelmi rendszerek fejlesztéséről és megerősítéséről szóló ajánlása a Fidesz salátatörvényben benyújtott gyermekvédelmi törvénycsomagjával. Ajánlókban a beszélgetésből idézünk.

little girlA Népszava cikkét ajánljuk, amelyben egyesületünk elnöke, dr. Herczog Mária szociológus, gyermekvédelmi szakember is megszólalt, akit azt követően kerestek meg, hogy a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb, a „gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról” című törvénycsomagját.

gyermek anyaAz EU Bizottság 2024. április 23-án elfogadta az integrált gyermekvédelmi rendszerek fejlesztéséről és megerősítéséről szóló ajánlást a gyermekek legjobb érdekeit szem előtt tartva, az EU gyermekjogi stratégiájában vállalt kötelezettségként.

1. oldal / 101