cemented 4 1214066 639x6421. A nagyjából a 18. század második felétől a 19. század közepéig tartó ipari forradalom Nyugaton a gyerekmunka virágzásának korszaka volt. Több millió gyermeket kényszerítettek arra, hogy napi 12-14 órát dolgozzon.

 

2. Egy 1788-ban keletkezett dokumentum szerint Anglia és Skócia 143 gyapotmalma munkásainak kétharmada gyerek volt.

afgán lányA világ egyik legismertebb fotóján szereplő afgán lány, saját nevén Sharbat Gula akár 14 évre is börtönbe kerülhet. A nő hamis, Sharbat Bibi álnévre kiadott személyi igazolvánnyal tartózkodott Pakisztánban. Hazáját a kiújuló polgárháború miatt hagyhatta el. 

lakcímkártyaEgyetlen gyermek sem eshet el alapvető szolgáltatásoktól azért, mert nincs lakcímkártyája - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

gibbet 1306837 640x480Éveken át gyötörte családját egy pilisi férfi. Molesztálta az egyik lányát, verte az összes gyerekét, elrettentésül kutyákat akasztott fel előttük. Passz - ez volt a válasz arra a kérdésre, hogyan történhetett ennyi szörnyűség a családban, amelyet 13 éven keresztül figyelt a gyermekvédelmi szolgálat. A legijesztőbb az, hogy úgy tűnik, mindenki tette a dolgát, vagyis a rendszer nem alkalmas arra, hogy megállítson egy ilyen családi terrort.

vmA Város Mindenkié, az Utcajogász Egyesület és a Gyerekesély Közhasznú Egyesület nyílt levele Balog Zoltán miniszternek, a lakcím nélküli gyerekek és családjaik jogairól

1. oldal / 79