bekoszonto csagyilogoA Család, Gyermek, Ifjúság Egyesület gyakornokot keres asszisztensi munkakörbe.

Ha elkötelezett a gyermekek védelme iránt,

ha fontosnak tartja a gyermeki jogok védelmét,

ha magas szintű számítógépes ismeretekkel rendelkezik,

motherchildTöbb mint 300 pszichológus és segítő szakember írta alá azt a nyílt levelet, melyben szakmai álláspontjukat fejtik ki Kövér László házelnök nőkkel kapcsolatos nyilatkozatáról. A levélírók indoklása szerint elsősorban Bagdy Emőke „kapcsolódó nyilatkozatai” miatt döntöttek úgy, hogy nyilvánosságra hozzák szakmai álláspontjukat. A témával kapcsolatban dr. Herczog Máriát is megkérdezték a Klubrádió január 11-i, Esti gyors című műsorában.

konferencia kepA Nemzetközi Gyermekvédelmi Szervezet meghívja Önt 2016. február 15-én az Európai Gazdasági és Szociális Bizottságban, Brüsszelben (Belgium) tartandó európai konferenciájára, amelynek témája „Gyermekjogok a Rácsok mögött: a szabadságuktól megfosztott gyermekek emberi jogai- az ellenőrző mechanizmusok javítása”.

leszbikus párA hazai kutatók között nincs vita abban, hogy a fiatalok elfogadóbbak a melegekkel és leszbikusokkal szemben, mint az idősebb korcsoportokba tartozók. Gregor Anikó és Rédai Dorottya tanulmányukban ugyanakkor keresik a választ arra, hogy a 15–29 éves fiatalok mennyire vélekednek heteronormatív[1] módon a családról, mint egy pár két tagjának együttéléséről. Eredményeik szerint majdnem minden második fiatalnak az a véleménye, hogy az azonos nemű párok együttélése nem tekinthető családnak.

telefon kepernyoEgy Veszprém megyei középiskola tanára szexuális tartalmú üzeneteket küldött a diáklányoknak a Facebookon. Amikor az igazgató ezzel szembesítette, önként felmondott, de néhány nap múlva a Klik tankerületi igazgatójának közbenjárására visszakerült az intézménybe. Miután az ügy nagy port kavart a médiában a Nemzetgazdasági Minisztérium azonnali hatállyal vizsgálatot rendelt el a tanár ellen és felfüggesztette állásából. Erre az ügyről, és a cyberbullying[1] jelenségről kérdeztük Dr. Parti Katalint, az Országos Kriminológiai Intézet tudományos főmunkatársát.

1. oldal / 62