add friendsA Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat - a magyarországi Safer Internet Program (SIP) konzorciumának vezetője - és a Disney Csatorna országos programjának célja, hogy felhívja a gyerekek és a fiatalok figyelmét az online zaklatás (cyberbullying) következményeire és bátorítsa őket, hogy lépjenek fel a káros online viselkedésformák ellen.

prisonAz Alapvető Jogok Biztosának Hivatala weboldalán elérhetővé vált az ombudsman jelentése a Debreceni Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban tett látogatásáról, amelyből siralmas képet kaphatunk a táborban uralkodó állapotokról.

herczog kisleta beszelgetesMájus 9-én dr. Herczog Mária a P+ televízió Beszélgetés+ című műsorának vendége volt. A Kislétán történt gyermekbántalmazási eset kapcsán a magyar gyermekvédelmi rendszer nem megfelelő működéséről, a kormányzati döntések hatásairól és a nemzetközi jó gyakorlatokról esett szó az adásban.

norwegianA Norvég Civil Támogatási Alap rendezvényén, június 26-27-én a Dürlinben lehetőség nyílik személyesen is találkozni az Alap által támogatott civil szervezetekkel.

szegenyek patikajaMájus 14-én az ATV Start Plusz című műsorának vendége volt dr. Herczog Mária, aki a Gyermekétkeztetési Alapítvány Szegények patikája elnevezésű programja kapcsán fejtette ki véleményét a hátrányos helyzetben élő gyermekek és a kismamák megfelelő minőségű élelmiszerhez és gyógyszerhez való hozzáférésnek nehézségeiről, és az ebből fakadó problémákról.

1. oldal / 60