jokerMár a Facebookon és a Józsefvárosi Önkormányzat oldlalán is elérhetőek a Gyerek- és Ifjúsági Részvételi Programmal, a JóKerrel kapcsolatos tartalmak, hírek, események és programok.

hogyan legyek meg jobb edzoMi, a Gyermekjogi Civil Koalíció tagjai teljes mértékben elítéljük a Nemzeti Sport 2024. március 9-én megjelent “Tetű és strandpapucs – Ballai Attila publicisztikája’ címmel megjelent írást. A világ legnagyobb gyermekjogi szervezete, a UNICEF  számos alkalommal kifejtette az ENSZ Gyermekjogi Egyezményével összhangban, hogy  a sport és a játék elősegíti a gyermekek testi és lelki fejlődését, formálja személyiségüket. A fiatalok a játékon keresztül toleranciát, fegyelmet és egymás iránti tiszteletet tanulnak. A sport emellett hozzájárulhat a konfliktusok feloldásához, a társadalmi befogadáshoz. Mindezekre figyelemmel, a Gyermekjogi Civil Koalíció is kiemelten fontosnak tartja  a gyerekek szabadidőhöz és játékhoz való jogának biztosítását.

baby legA Józsefváros újságban Imre Zsófia interjút készített dr. Herczog Máriával a gyermekvédelem magyarországi állapotáról. A beszélgetés során szó esett a bicskei ügyről, az intézmények és szervezetek esetében a gyermekbiztonsági útmutatók fontosságáról, hogy miért lenne célszerű a gyermekvédelmet a helyi önkormányzatoknak ellátnia, továbbá a Józsefvárosi Gyerek- és Ifjúsági Részvételi Program célkitűzéseiről.

logoA 2024-es európai parlamenti választások előtt az „Adjunk elsőbbséget az első éveknek” kampány arra szólít fel minden pártot és jelöltet, hogy támogassák az erős szociális Európát, amely minden gyermek jogait a legfiatalabb kortól kezdve védi és előmozdítja.

childhandAz Élet és Irodalom legújabb számában és online is olvasható Kardos Ernő interjúja dr. Herczog Máriával. „Nincs szükség a gyermekvédelmi törvény szigorítására, viszont a meglévő jogszabályokat be kellene tartani! A gyermekvédelem gyakorlatát az elfogadott nemzetközi normákhoz kellene igazítani, ami a törvény módosítása nélkül is elérhető” – nyilatkozza a lapnak Herczog Mária, aki úgy látja, hogy az egészségügy, oktatás és a szociális támogatás gyakorlati működésén kellene jelentősen javítani annak érdekében, hogy megelőzhető legyen az évi 551 gyermek ellen elkövetett szexuális bűncselekmény.

1. oldal / 100