pic2023. október 17-18-án az Eurochild kétnapos képzést tartott a gyermekek helyi szintű részvételi struktúráinak kialakításáról Budapest VIII. kerületében, Józsefvárosban, a CHILD CITIZENS nevű új uniós projektünk részeként.

gyerekjNovember 18-án, szombaton délután 2 órától a Kesztyűgyár Közösségi Házban (Mátyás tér 15.) kerül sor a gyermekjogok világnapjának megünneplésére, amelynek során számos program várja a gyerekeket, fiatalokat és a szülőket is.

HÉTNovember 16-án éjfélkor véget ér a Közösségi Adományozási Program 2023. évi rendelkezési időszaka, melynek keretében a Magnet Bank ügyfelei dönthetnek, hogy a rájuk eső banki nyereségrészüket mely nonprofit szervezet javára ajánlják fel. Idén egyesületünk Óriás Gyermekjogi Plakát projektjét is választhatják a megvalósuló tervek közül.

hmari„Nem támogatják a generációk közötti együttműködést, a fiatalok, az idősek életminőségének biztosítását, csak a házasságkötések és a gyerekszám növelésre törekednek, ami sok negatív következménnyel járó irány” - a Hírklikken Németh-Kállai Szilvia cikkét ajánljuk, aki többek között arról kérdezte dr. Herczog Máriát, hogy mi kell ahhoz, hogy egy családbarát politika jól tudjon működni, és a gyermekvédelem minősége hogyan befolyásolhatja egy család életét.

eredmeny honlap png 1024x683Elindult a józsefvárosi Gyerek- és Ifjúsági Részvételi Program, a JóKer. Alább az első hónapok közös munkáját és eredményeit mutatjuk be. 
1. oldal / 99