Emberi jogok az iskolában

csagyiNovember 20-án a Gyermekjogok világnapján került megrendezésre az I. Emberi jogi nevelés az iskolában MÓDSZERBÖRZE, amelyről már korábban is adtunk hírt. Ezúttal lehetőséget szeretnénk adni azon szakembereknek is, akik nem vettek részt a programon, hogy belepillantsanak mi történt, hátha 2016.-ban a II. MÓDSZERBÖRZÉN már ők is kedvet kapnak a jelentkezéshez.

 

Beszámoló az abcug.hu riporterének tollából

 

Egyúttal szeretném felhívni a figyelmet a Pécsi Emberi Jogi Nevelési Munkacsoport (PEJNM) frissen elkészült bemutatkozó anyagára. Ebben megtalálható mind a 7 szervezet rövid ismertetője és nevelési programjainak összefoglalója. Amennyiben valamelyik lehetőség érdekesnek tűnik, a következő táblázat segít megtalálni az illeszkedési lehetőségeket az aktuális kerettantervekhez.

 

PEJNM bemutatkozó anyag
Tanmenetbe illesztés lehetőségei

 

Végül pedig néhány szó, Az emberi jogi nevelés integrálása a közoktatásba című projektünk további aktualitásairól. Modell kísérletünk, a PTE I. számú Gyakorló Általános Iskola és a Bártfa utcai Általános Iskola után, jelenleg a Köztársaság téri Általános Iskolában és a Hajnóczy József Kollégium Kodály Zoltán úti tagintézményében zajlik. Szakembereink eközben két, egyenként 30 órás pedagógus továbbképzés minősítési folyamatát bonyolítják, terveink szerint 2016. tavaszán mindkettő meghirdetésre kerül Pécsen.

 

Továbbképzéseinkről bővebben itt

 

fotó: SXC.hu

 

forrás: http://www.osztalyfonok.hu/cikk.php?id=1639