Eurochild hírek

eurochild 2A Eurochild javaslatot nyújtott be az Európai Bizottság felé egy 2018-2021 között zajló partnerkapcsolat keretrendszerére vonatkozóan. A stratégiai irányelvek lényegében változatlanok maradtak, az együttműködés célja:

-Hogy hozzájáruljon a gyermekek jogainak és jólétének biztosítását szolgáló kérdések középpontba helyezéséhez az európai és a nemzeti szintű politikai döntéshozatalban;
-Hogy segítse a tagok gyermekvédelemre fordított kapacitásainak kibontakozását a hálózatban való aktív részvétel biztosítása és támogatása révén;
-Hogy a gyermekek részvétele magas színvonalon és jelentőségteljesen valósulhasson meg a Eurochild munkája során, és;
-Hogy egy növekvő ismertségű, eredményes, és fenntartható hálózatot építsen ki.

 

A Eurochild az év elején saját 2019-2021-es stratégiai tervezetén is elkezdett dolgozni. Az első tervezet novemberben kerül megosztásra, hogy mindenki számára lehetővé tegyék a megvitatását.

 

Továbbá a 2018-as Eurochild Konferencia „gyermekek tanácsadó csoportjába” való jelentkezés határidejét meghosszabbították – amennyiben szervezete gyermekekkel vagy fiatalokkal foglalkozik, és szeretné megadni számukra a lehetőséget, hogy hatással legyenek a jövőévi horvátországi Eurochild Konferencián a nyilvános döntéshozatalra a gyermekek részvétele jegyében, jelentkezzen!

 

A jövőhéten Belgrád és Tallinn lesz az események helyszíne! További részletekért és mindig aktuális információkért kövesse a Eurochildot a Facebookon és a Twitteren.