A gyerekek testi fenyítésének tilalma: Válaszok a testi fenyítéssel kapcsolatban gyakran felmerülő kérdésekre magyar nyelven

gyerekek testi fenyitesenek tilalmaMegjelent a Global Initiative, a Save the Children Sweden és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány új kiadványa, amely a gyerekek testi fenyítésének tilalmára vonatkozó kérdésekre ad válaszokat.

 A gyerekekkel szembeni testi fenyítés tilalma több kérdést is felvet, különösen a jogi tilalom célját, valamint a szülőkre és a családi életre gyakorolt hatását illetően. A kiadvány célja, hogy megválaszolja a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, és eloszlassa a tilalom okairól és a családokat érintő hatásáról szóló tévhiteket.

 

A kiadvány arra ösztönzi a szülőket, gondviselőket, kormánytisztviselőket, szakembereket és a testi fenyítés visszaszorításán dolgozókat, hogy jogi reformot hajtsanak végre, és hogy egy lépéssel közelebb kerüljenek a gyerekeknek védelemhez való jogának érvényesítéséhez az erőszak minden formájával szemben.

 

A kiadvány elérhető albán, angol, arab, bengáli, francia, japán, magyar, mandarin, orosz, portugál, spanyol és thai nyelven, az alábbi linken:

 

https://endcorporalpunishment.org/faqs/hu/