Beszámoló a Ferge Zsuzsa Szabadegyetem 4. alkalmáról

szabadegyetemJanuár 19-én került sor a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Ötpacsirta Szalon termében A gyermek, mint változó érték a különböző szakpolitikákban című eseményre. A teltház előtt zajlott előadásokról nem csak írásos beszámoló, de felvétel is készült, mely már elérhető az érdeklődők számára.

 „A Szabadegyetem negyedik eseményének vendégelőadói Szikra Dorottya, szociálpolitikus, aki tudományos főmunkatársa és osztályvezetője a Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézetének is, valamint a távolból, online kapcsolattal csatlakozott a rendezvényhez Herczog Mária, habilitált egyetemi tanár, aki elsősorban gyermekvédelem és gyermekjogok kutatásával foglalkozik. Az est harmadik vendégelőadója Aczél Anna lett volna, aki sajnos betegség miatt nem tudott megjelenni az eseményen.

 

"A gyerekek jóléte és jólléte ... az magyarul csak egy l betű különbség ... holott nagyon mást is jelent, mert attól, hogy egy gyereknek a jóléte biztosított, még nem biztos, hogy jól van, és attól, hogy egy gyerek jól van, még nem biztos, hogy a jóléte biztosított." - hangzott el ez a nagyon fontos mondat Herczog Máriától. Előadásában a gyermekek helyzetéről és életmódjának kutatásáról, gyermekjogok fontosságáról beszélt, valamint még szóba került a magyarországi védőnői ellátás, és a szülőség minősége.”

 

Az eseményről készült beszámoló teljes terjedelmében elérhető ide kattintva.

 

Az előadásokról készült felvétel pedig itt tekinthető meg: